Hlavní obsah

Ottawa - New Jersey 7:3To byla jízda! Ottawský Stone zničil New Jersey pěti body, trápení Vegas pokračuje

New York/Praha
Aktualizováno

Fantastickým výkonem se v nočních zápasech NHL blýskl ottawský útočník Mark Stone, který se pěti body podílel na přesvědčivém vítězství Senators nad New Jersey 7:3. Šestadvacetiletý Kanaďan si připsal do statistik dvě branky a tři asistence. Skvělý večer prožil i Ryan O´Reilly, který zaznamenal první hattrick kariéry a mohl slavit výhru St. Louis nad Carolinou 4:1. Trápí se naopak finalista poslední sezony Las Vegas, které podlehlo Torontu 1:3 a v tabulce Západní konference je předposlední.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Mark Stone měl hlavní podíl na vítězství Ottawy

Článek
Fotogalerie

New Jersey si vypracovalo dvoubrankový náskok, ale ve 13. minutě během 53 vteřin o něj přišlo. Vyrovnání zařídil Stone svým stým gólem v soutěži. "To, že nastupujete v nejlepší lize na světě, nemůžete brát jako samozřejmost. Je úžasné, když se vám v ní něco podaří," řekl šestadvacetiletý Kanaďan.

Třemi body se vyznamenali útočník Matt Duchene (0+3) a obránce Thomas Chabot (1+2), který se díky tomu dostal do čela nejproduktivnějších beků. V 15 zápasech si připsal 20 bodů (4+16).

"Je to neuvěřitelné. Rád bych řekl, že jsem překvapený, ale není to pravda, protože o jeho schopnostech vím už od chvíle, co jsem tady před rokem přišel. Je z něj superhvězda. Pokud bude takhle pokračovat, bude kandidátem na Norrisovu trofej. Potřebujeme, aby nepolevil, protože nás odzadu diriguje," řekl centr Senators Duchene.

O'Reilly dotáhl Blues k třetímu vítězství ze čtyř duelů. "Je to skvělý pocit. Naposledy jsem vstřelil hattrick někdy během léta, předtím se mi to povedlo jako malému klukovi," řekl dvojnásobný mistr světa s Kanadou.

Video: Sestřih zápasu New Jersey - Ottawa

Dallas na Columbus neumí

Hodně odlišný zápas prožili čeští hokejisté v zápase Columbusu a Dallasu. Zatímco na straně Blue Jackets mohl slavit výhru 4:1 útočník Lukáš Sedlák, v dresu Stars se nevedlo obránci Romanu Polákovi, který si připsal jeden záporný bod. Ještě hůře na tom byl s bilancí -2 útočník Radek Faksa.

Dallas tak jen potvrdil, že se mu na Columbus dlouhodobě nedaří. Dnešní porážka byla již jeho šestou v řadě s tímto soupeřem.

VIDEO: Sestřih zápasu Columbus - Dallas

Tampa vynulovala McDavida

Třemi body za dvě branky a asistenci přispěl k výhře Tampy Bay 5:2 nad Edmontonem forvard Lightning Nikita Kučerov, stejný bodový přísun zaznamenal i jeho hvězdný spoluhráč Steven Stamkos (1+2).

Ondřej Palát se v sestavě pro zranění neobjevil. Po osmi zápasech vyšel tentokrát bez bodu hvězdný útočník Oilers Connor McDavid.

VIDEO: Sestřih  zápasu Tampa - Edmonton

Branky Tatara nestačily

Ani dvě branky slovenského útočníka Tomáše Tatara nestačily hokejistům Montrealu na body proti NY Rangers. Sedmadvacetiletý forvard poslal Canadiens do vedení již po 23 sekundách hry, domácí však stihli ještě do konce třetiny díky Kreiderovi vyrovnat.

I druhou třetinu začali lépe hosté a opět se o to postaral Tomáš Tatar. A pro Montreal bylo ještě veseleji v 27. minutě, kdy z přesilové hry zvýšil už na dvoubrankový rozdíl Domi. Naději Rangers vrátil v 38. minutě DeAngelo, o vyrovnání se pak postaral v závěrečné části Bučněvič.

Rozhodující úder pro Montreal přišel v době, kdy to nejméně čekal. V čase 58:12 se o to postaral ve vlastním oslabení Zibanejad a domácí mohli slavit dva body.

VIDEO: Sestřih zápasu NY Rangers - Montreal

Trápení Vegas pokračuje

V nepřesvědčivých výkonech pokračují hokejisté Vegas Golden Knights. Finalista posledního ročníku podlehl na ledě Toronta 1:3 a v tabulce Západní konference je předposlední, domácí se naopak drží ve Východní konferenci na skvělém druhém místě.

Gólově chudý zápas načal v 6. minutě domácí Brown, na dvoubrankový rozdíl zvýšil už po devíti sekundách druhé třetiny Marner. Naději dala hostům branka z 32. minuty, o kterou se postaral Eakin.

Ani závěrečný tlak však hostům body nepřinesl, vítězství domácích pečetil gólem do prázdné branky Kadri. Tomáš Nosek v sestavě hostů nebodoval.

VIDEO: Sestřih zápasu Toronto - Las Vegas

Detroit vydřel vítězství v nájezdech

Trápící se Rudá křídla si připsala cenné vítězství nad Vancouverem, když vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech. Canucks přitom měli výborně nakročeno k vítězství, když v 32. minutě vedli po brankách Petterssona a Huttona už dvougólovým rozdílem.

Domácí však ještě do konce prostřední části hry z přesilové hry díky Abdelkaderovi snížili a na začátku třetí části vybojoval pro Detroit prodloužení Nyquist. V nájezdech uspěl jen první střelec Dylan Larkin a rozhodl tak o bodu navíc pro Red Wings.

VIDEO: Sestřih zápasu Detroit - Vancouver

O´Reilly zničil Carolinu

Páté vítězství v sezoně si připsali hokejisté St. Louis Blues, když na svém ledě porazili Carolinu 4:1.O výsledku rozhodla již první třetina, když domácí poslali do vedení O´Reilly a Fabbri, hosté díky využité přesilové hře Slavina snížili, ale ještě do konce úvodní dvacetiminutovky vrátil Blues dvoubrankové vedení opět O´Reilly.

Sedmadvacetiletý útočník svůj první hattrick kariéry završil v 57. minutě utkání gólem do prázdné branky Hurikánů a pečetil tak vítězství 4:1. St. Louis i přes výhru zůstává v tabulce Západní konference až třinácté, Carolina je na stejné příčce ve Východní konferenci.

Petr Mrázek zůstal podruhé mimo sestavu, příčinou je zranění v dolní části těla z pátečního souboje na ledě Arizony.

VIDEO: Sestřih zápasu St. Louis - Carolina

Sharks si poradili s Minnesotou

Hokejisté San Jose vstoupili do utkání s Minnesotou výborně, v páté minutě poslal domácí do vedení Sörensen. Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval v 26. minutě Thorton. První branku Wild si z přesilové hry připsal v 33. minutě Parise, klid do domácích řad však vrátil ještě do konce prostřední části Suomela.

Hosté přesto stihli ve třetí třetině náskok domácího výběru smazat, když se během 125 sekund trefili Spurgeon a Dumba. Rozhodující slovo však přeci jen mělo San Jose, vítěznou branku si připsal v 48. minutě Goodrow.

Tomáš Hertl kvůli poranění hlavy ze sobotního zápasu proti Philadelphii v sestavě Sharks chyběl.

VIDEO: Sestřih zápasu San Jose - Minnesota

Kings proti Anaheimu zabrali

Nejhorší tým Západní konference, hokejisté Los Angeles, si připsali páté vítězství v sezoně, když na svém ledě porazili Anaheim 4:1. Kings vyšel vstup do utkání, v první třetině se trefili nejdříve z přesilové hry Brown, druhou branku přidal ve 14. minutě Clifford.

Na tříbrankový rozdíl zvýšil v 25. minutě Kovalčuk,  hosté ještě do konce prostřední části díky Keslerovi snížili na dvoubrankový rozdíl. Ruský útočník si v zápase připsal tři body za gól a dvě asistence. Všechny naději vzal Ducks gólem do prázdné branky dvě minuty před koncem Toffoli.

VIDEO: Sestřih zápasu Los Angeles - Anaheim

Výsledky hokejové NHL:
Columbus - Dallas 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 20. Duclair, 32. Nutivaara, 38. N. Foligno, 59. R. Murray - 44. Jamie Benn. Střely na branku: 34:28. Diváci: 14 159. Hvězdy utkání: 1. Bobrovskij, 2. Nutivaara, 3. Jenner (všichni Columbus).
New York Rangers - Montreal 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky: 16. Kreider, 38. DeAngelo, 49. Bučněvič, 58. Pionk, 59. Zibanejad - 1. a 25. Tatar, 27. Domi. Střely na branku: 32:34. Diváci: 17 428. Hvězdy utkání: 1. K. Hayes, 2. Pionk (oba NY Rangers), 3. Tatar (Montreal).
Toronto - Vegas 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 6. C. Brown, 21. Marner, 60. Kadri - 32. Eakin. Střely na branku: 21:37. Diváci: 19 045. Hvězdy utkání: 1. Andersen, 2. Marner, 3. C. Brown (všichni Toronto).
Detroit - Vancouver 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 34. Abdelkader, 42. Nyquist, rozhodující sam. nájezd D. Larkin - 14. Elias Pettersson, 32. B. Hutton. Střely na branku: 30:42. Diváci: 18 640. Hvězdy utkání: 1. Howard (Detroit), 2. Markström (Vancouver), 3. Nyquist (Detroit).
Ottawa - New Jersey 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
Branky: 13. a 28. Mark Stone, 23. a 38. Colin White, 13. Chabot, 51. Dzingel, 59. Pääjärvi - 4. T. Hall, 12. Palmieri, 55. Zajac. Střely na branku: 42:39. Diváci: 12 491. Hvězdy utkání: 1. Mark Stone, 2. Colin White, 3. Chabot (všichni Ottawa).
Tampa Bay - Edmonton 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky: 39. a 49. Kučerov, 5. Stamkos, 20. B. Point, 34. Gourde - 33. R. Strome, 41. Draisaitl. Střely na branku: 35:35. Diváci: 19 092. Hvězdy utkání: 1. Kučerov, 2. Vasilevskij, 3. Stamkos (všichni Tampa Bay).
St. Louis - Carolina 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 12., 20. a 57. Ryan O'Reilly, 15. Fabbri - 20. Jaccob Slavin. Střely na branku: 20:39. Diváci: 16 210. Hvězdy utkání: 1. Ryan O'Reilly, 2. Ch. Johnson, 3. Fabbri (všichni St. Louis).
San Jose - Minnesota 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Branky: 5. M. Sörensen, 26. Thornton, 38. Suomela, 48. Goodrow - 33. Parise, 42. Spurgeon, 44. Dumba. Střely na branku: 22:26. Diváci: 15 853. Hvězdy utkání: 1. M. Sörensen, 2. Burns, 3. Goodrow (všichni San Jose).
Los Angeles - Anaheim 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 7. D. Brown, 14. Clifford, 25. Kovalčuk, 58. Toffoli - 34. Kesler. Střely na branku: 27:31. Diváci: 18 230. Hvězdy utkání: 1. Kovalčuk, 2. J. Campbell, 3. Clifford (všichni Los Angeles).

Reklama

Související témata: