Hlavní obsah

Slovenská smůla může vyvolat české štěstí. Talentovaný mladík má blízko k premiéře v NHL

Boston

Hokejisté Bostonu přišli hned na úvod aktuální čtyřzápasové šňůry v halách soupeřů o dlouholetého kapitána Zdena Cháru. Jednačtyřicetiletý slovenský bek se zranil v první třetině středečního duelu na ledě Colorada a byl poslán za lékaři zpět do Bostonu. Otevírá se tak šance pro českého obránce Jakuba Zbořila, který vyhlíží premiéru v NHL.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Slovenský obr Zdeno Chára (33) se raduje z gólu s Davidem Pastrňákem (88).

Článek

Chára se zranil patrně během srážky se švédským útočníkem Carlem Söderbergem, jenž před příchodem k Avalanche právě za Boston hrával. Při odchodu z haly Pepsi Center slovenský obr kulhal a pod oblekem měl levé koleno zřetelně zpevněné bandáží. Chára dosud v sezoně nevynechal ani jediný z 18 zápasů a připsal si tři góly a nahrávku.

Blízko kýženému debutu ve slavné lize je nyní jednadvacetiletý Zbořil. Český mladík byl začátkem týdne povolán z farmy v Providence z AHL do prvního týmu a mezeru v sestavě po Chárovi by měl zaplnit. Napomáhá mu i fakt, že stejně jako Chára hraje s holí na levé straně.

"Sotva se nám uzdravil Torey Krug, přišli jsme o dalšího leváka. Ale nehledáme žádné výmluvy, prostě dostane šanci další hráč, který je na řadě, ať je to kdokoliv. Právě teď to vychází na Zbořila. Také on má hůl nalevo, takže to dává smysl. Právě pro takový případ je tady s námi a bude muset naskočit do sestavy," uvedl kouč Bruce Cassidy.

Foto: Sport.cz

Jakub Zbořil je blízko premiéry v NHL

Jednadvacetiletého Zbořila draftoval Boston v roce 2013 v prvním kole na 13. pozici. V této sezoně si připsal v dresu Providence ve 13 zápasech AHL čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články