Hlavní obsah

San Jose - St. Louis 2:4Stav série 1:1Atraktivní bitva přinesla radost hostům, Hertl se neprosadil

Praha

Výborný hokej a parádní góly přinesl druhý finálový duel Západní konference mezi San Jose Sharks a St. Louis Blues. Z vítězství 4:2 se nakonec radovali hostujícího hokejisté, kteří tak srovnali stav finálové série na 1:1. Tomáš Hertl se tentokrát v dresu Žraloků neprosadil.

Foto: Neville E. Guard, Reuters

Hokejisé St. Louis se radují z branky v zápase proti San Jose

Článek
Fotogalerie

Pořádný šok přinesla domácím fanouškům už třetí minuta, kdy Jaden Schwartz parádní ranou zápěstím do pravého horního rohu Jonesovy branky zajistil hostům vedení. Kanadský útočník se ve vyřazovací fázi trefil už podeváté, přitom v základní části se v 69 zápasech radoval jen z 11 tref.

Výborný vstup měli hokejisté St. Louis i do druhé třetiny. Postaral se o to v 25. minutě obránce Vince Dunn, jenž využil zakrytého výhledu domácího brankáře s střelou od modré zvýšil na 2:0.

Foto: Neville E. Guard, Reuters

Pat Maroon hledá cestu k brance soupeře

Domácí tentokrát reagovali bleskově a hodně nečekaně. O 39 sekund později vrátil Sharks do hry při vlastním oslabení Couture, který využil chyby hostů na modré čáře a bleskovou akcí přes celé hřiště snížil. A to z jeho strany nebylo vše. Uplynuly další necelé dvě minuty a kanadský útočník po parádní Meierově nahrávce překonal hostujícího Binningtona podruhé.

Coutureovi se dařilo i v úvodním duelu série, v němž se třemi body za dva góly a nahrávku podílel na triumfu 6:3. Díky 13 brankám a celkově 19 bodům je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů.

VIDEO: Sestřih zápasu San Jose - St. Louis

St. Louis se však z vyrovnání dokázali ještě do konce druhé části oklepat. A stálo to za to. Excelentní kombinaci Bozaka a Edmundsona zakončil bekhendovou střelou do levého horního rohu branky bezmocného Jonese Bortuzzo. "Zůstali jsme v klidu. V téhle fázi sezony je to hodně důležité," řekl brankář Jordan Binnington, který kryl 24 střel.

Domácí se již na odpověď nezmohli, definitivní podobu výsledku dal v 57. minutě Sundqvist, který zvýšil po další rychlé kombinaci hostů na konečných 4:2. "Parádně jsme se vrátili do zápasu. Ve třetí části jsme ale nedokázali hrát tak, jak jsme chtěli. Převálcovali nás, nenapadali jsme," uvedl Hertl, který se v sérii zatím bodově neprosadil.

Foto: Neville E. Guard, Reuters

Justin Braun se snaží zastavit unikajícího Oskara Sundqvista

San Jose potřetí za sebou prohrálo druhý souboj série poté, co ten první vyhrálo. "Úvodní zápas se nám vždycky skvěle povede, ale v následujícím se trápíme. Chtěli jsme využít domácího prostředí a vést 2:0, ale musíme být lepší. Takhle hrát nemůžeme," dodal odchovanec Slavie.

Trenérovi Sharks se výkon mužstva nezamlouval. "Couture a pár dalších hráli velmi dobře. Ale nemůžete uspět, pokud všichni nepřiloží ruku k dílu. K vítězství St. Louis přispěli všichni hráči stejně jako nám v prvním utkání. Podobnou situaci jsme nicméně zažili, takže víme, jak se s ní vyrovnat," uvedl padesátiletý Kanaďan.

Stav finálové série Západní konference je tak vyrovnaný 1:1, třetí duel se hraje na ledě St. Louis ve středu.

Finále Západní konference play off NHL - 2. zápas:
San Jose - St. Louis 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky: 25. a 27. Couture - 3. Schwartz, 25. Dunn, 37. Bortuzzo, 57. Sundqvist. Střely na branku: 26:25. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Bortuzzo (St. Louis), 2. Couture (San Jose), 3. Edmundson (St. Louis). Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: