Hlavní obsah

Nemocná holčička miluje St. Louis. Klub ji pozval na rozhodující finále, její reakce je dojemná

Aktualizováno

Jednáctiletá Laila je velkou fanynkou St. Louis a její milovaný klub to moc dobře ví. Proto mladou slečnu, která trpí závažným onemocněním, pozval na rozhodující sedmý zápas o Stanley Cup. A když se to Laila dozvěděla, plakala štěstím.

Foto: Repro: Twitter

Svoji velkou fanynku na rozhodující zápas o Stanley Cup pozvali sami St. Louis Blues. Video s reakcí na tuto zprávu dojímá fanoušky po celém světě.

Článek
Fotogalerie

Laila má hemofagocytující lymfohistiocytózu, závažné hematologické onemocnění (onemocnění krve a krvetvorných orgánů), které může být i smrtelné. Byla amatérskou televizní reportérkou a inspirující postavou pro Bluesmany během jejich posledních šesti domácích zápasů play-off.

Před první návštěvou zápasu play off moc často z domu holčička nevycházela, prakticky pouze do nemocnice na léčbu. V lednu podstoupila transplantaci kostní dřeně a má za sebou i měsíce trvající chemoterapie. Nyní se ale chystá do Bostonu, pozval ji tam totiž samotný klub ze St. Louis.

Na dojemném videu se malé slečny matka Heather ptá, kde na světě by se chtěla dívat na závěrečné finále. Laila bez zaváhání odpoví, že v Bostonu. Na to matka opáčí: „Co kdybych ti řekla, že volali Blues a že chtějí, abys přijela na zápas?"

Laile nejprve vhrknou slzy do očí a následně propukne v pláč poté, co jí matka ujistí, že lékaři jí výlet povolili. Video uveřejnili na svém Twitteru sami St. Louis Blues, dojímá tak skrz sociální síť fanoušky po celém světě.

Pomůže přítomnost jejich superfanynky St. Louis k zisku Stanley Cupu? Nebo se bude radovat Boston?

Reklama