Hlavní obsah

Úřadující šampioni mají novou posilu. Asistentem trenéra St. Louis bude bývalý vynikající útočník

Bývalý vynikající útočník Marc Savard byl jmenován asistentem trenéra hokejistů St. Louis. Na střídačce úřadujícího vítěze Stanleyova poháru se setká s bývalým spoluhráčem Craigem Berubem, který je hlavním koučem Blues.

Foto: Profimedia.cz

Marc Savard má za sebou vynikající kariéru v NHL

Článek

Dvaačtyřicetiletý Savard odehrál v NHL za New York Rangers, Calgary, Atlantu a Boston 13 sezon a figuruje mezi vítězi Stanley Cupu v roce 2011 s Bruins. Savard přitom tehdy odehrál jen 25 zápasů základní části a nezasáhl do play off.

Na vině byly zdravotní problémy. Savard utrpěl několik otřesů mozku, následky toho šestého z ledna 2011 předčasně ukončily jeho kariéru, v níž za 807 zápasů základní části nastřílel 207 gólů a připsal si 499 asistencí. Ve 25 duelech play off zaznamenal 22 bodů (8+14).

S bývalým vyhlášeným rváčem Berubem hájili barvy Calgary v letech 2001 až 2003. "Měl jsem to štěstí, že jsem si s ním mohl během kariéry zahrát, takže dobře znám jeho zaujetí pro hokej. Byl to skvělý hráč s mimořádným ofenzivním myšlením. Bude pro náš trenérský tým velkým přínosem," uvedl Berube.

Reklama