Hlavní obsah

Pastrňák nebyl na play off v ideální formě. V karanténě podstoupil přes 20 testů na koronavirus

Praha

Útočník Bostonu David Pastrňák se v play off NHL potýkal se zraněním dolní části těla, což ho donutilo vynechat tři zápasy v prvním kole proti Carolině. Proti Tampě se už vrátil, ale stále ho omezovalo zranění. Navíc prožil před přípravným kempem dlouhou karanténu, kde nemohl pořádně trénovat.

Foto: Sport.cz

Na letošní play off nebude David Pastrňák vzpomínat v nejlepším.

Článek

„Nebyl jsem vůbec stoprocentní, ale když už to šlo, hrál jsem, byl jsem rád, že jsem zpátky," citoval českého forvarda server boston.com.

Čtyřiadvacetiletý forvard utrpěl zranění v úvodním utkání s Carolinou. Slavil gól, vyskočil, ale špatně dopadl po gólu, který vstřelil Patric Bergeron. Tohle ale nebyla jediná potíž, se kterou se musel elitní střelec potýkat. Jeho formu ovlivnila také karanténa, kde podstoupil přes dvacet testů na nemoc covid-19.

Spolu s Ondřejem Kašem přišli o velkou část přípravného kempu. „Nešťastná pravidla. Byl jsem zaseknutý v karanténě 28 dní, podstoupil jsem asi 20 nebo 25 testů, všechny byly negativní, přesto jsem nemohl trénovat, takže to bylo opravdu těžké," přiznal nejlepší střelec základní části NHL.

Trenér Bostonu Bruce Cassidy uvedl, že úroveň kondice Pastrňáka a Kašeho nebyla tam, kde by měla být, aby obstáli v náročném play-off. „Hlavní bylo zranění," přiznal Pastrňák, který ve dvou vyřazovacích kolech sehrál deset zápasů, vstřelil tři góly a připsal si sedm asistencí. „Byl jsem rád, že jsem mohl hrát, ale rozdíl byl znát, aby člověk mohl předvést nejlepší hokej," přiznal zklamání Pastrňák po vypadnutí ve druhém kole Stanley Cupu s Tampou 1:4 na zápasy.

„Abych byl upřímný, je to velmi frustrující. Úplně jsem poznal ten rozdíl. Samozřejmě je mnohem zábavnější, když se cítíte zdraví a máte pocit, že můžete více ukázat a více pomoci týmu. Tohle je velmi frustrující," citoval českého reprezentanta server nbcsports.com.

Reklama

Související témata: