Hlavní obsah

VIDEO: Gólová exploze otřásla NHL. Franzén z Detroitu pětkrát trestal

PRAHA

První, druhý, třetí, čtvrtý a do prázdné branky bekhendem pátý gól. To jako bonus za super večer Johana Franzéna v NHL, hokejového útočníka Detroitu. Klobouk dolů. Ottawa prohrála 5:7. Ptát se na první hvězdu zápasu by bylo mírně řečeno nepatřičné. Jeho produktivní exploze všechny poslala do ústraní.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Todd Bertuzzi (vlevo) a Henrik Zetterberg (vpravo) gratulují svému spoluhráči z Detroitu Johanu Franzénovi k brance.

Článek

Švédský forvard, který se narodil den před Štědrým dnem, je suverénně nejlepším střelcem Rudých křídel v této sezóně. Druhý Daniel Cleary vstřelil šestnáct gólů, Franzén šestadvacet.

"Mám rád tuhle halu, ale spoluhráči mi pomohli. Sami mohli několikrát střílet, přesto mi nahráli, byl to skvělý večer,“ smál se jedenatřicetiletý hokejista, který na pět přesných zásahů potřeboval deset střel. „Je to frustrující,“ byl po zápase smutný Cory Clouston, trenér Senátorů.

Mistr světa z roku 2006 a držitel Stanley Cupu ze sezóny 2007/2008 má prostě kliku v ottawské Scotiabank Place. Před třemi roky se zde trefil dvakrát. Naposledy navýšil svoji kadenci o patřičný kus.

Pět gólů za posledních šestnáct let v NHL vstřelili tři hráči. Franzén - 2011, Marian Gáborík - 2007 a Sergej Fjodorov 1996.

Rodák z Vetlandu hraje nejslavnější hokejovou ligu šest sezón, a stále v jednom klubu. A jeho gólové vzplanutí není náhodné.

Ke konci ročníku 2008/2009 nastřílel 28 gólů ve 29 utkáních. Také vymazal z historických tabulek legendárního Gordieho Howea, když v březnu dokázal vstřelit vítěznou branku v šesti zápasech. V play-off v roce 2008 se ukázal proti Coloradu, když Detroit postoupil do konferenčního finále. Franzén ve čtyřech zápasech dal devět gólů - dva hattricky, jednou vstřelil dva góly a jednou jeden. Těch pět gólů Ottawě nebyla prostě náhoda...

Reklama

Související témata: