Hlavní obsah

Sparta slavné Rangers přehrála a byla lepší. Ovšem jen v první třetině

PRAHA

Sparta hraje s New York Rangers ne jen vyrovnanou partii, ale vytváří si několik dobrých příležitostí, má na kontě víc střel a mnohem slovutnějšího soupeře místy dokonce přehrává. Utopie? Ne, to se ve čtvrtek večer v Praze opravdu stalo. Bohužel ale pouze v první třetině, která hokejistům Sparty v historické konfrontaci s týmem NHL vyšla parádně. Škoda jen, že bez gólového efektu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář New York Rangers Martin Biron zasahuje v utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Měl jsem z první třetiny trochu obavy, přece jen jsme nevěděli, co můžeme čekat. Ale nakonec jsme ji zvládli perfektně, měli jsme plno střeleckých příležítostí. Ale zakončení nám nevyšlo tak jako v Pardubicích. Rangers holt asi líp bránili,“ usmíval se po zápase útočník Sparty Petr Ton a připomněl úterní zápas extraligy, kdy Sparta nasázela Pardubicím šest branek.

Ryan Callahan z New York Rangers se snží překonat brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho.foto: Právo/Petr Hloušek

„Tenhle zápas byl ale rychlostí úplně někde jinde než liga. I když jsou Rangers zvyklí na užší kluziště, tak bylo vidět, jak jsou na tom bruslařsky výborně,“ dodal Ton. "Samozřejmě, že to bylo jiné. Hráči Rangers jsou zkušení, a když se dostali k nám do pásma, tak jsme je těžko chytali. Na druhou stranu jsme měli dost šancí a je škoda, že jsme nedali nějaký gól,“ řekl brankář Tomáš Pöpperle, jenž měl v první třetině zápasu méně práce než jeho protějšek. Sparta totiž úvodní část vyhrála na střely 13:5.

Začali jsme dobře, ví Tenkrát

"Trochu mě to překvapilo. Měli jsme tam přečíslení dva na jednoho, tři na jednoho, ale Biron chytal bohužel výborně. A my jsme nebyli schopni dát gól," litoval Pöpperle, jenž kdysi odchytal dva zápasy v NHL. Mnohem více zkušeností se slavnou soutěží má ze současných hráčů Sparty útočník Petr Tenkrát, jenž v NHL prošel několika kluby.

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle v utkání proti New York Rangersfoto: Právo/Petr Hloušek

„Říkali jsme si, že nemáme co ztratit, tak jsme do nich šli od prvního střídání. Měli jsme víc šancí, víc střel na branku. Začali jsme dobře,“ liboval si i Tenkrát nad prvním dějstvím s Rangers. „Nemyslím, že by k tomu přistoupili nějak exhibičně, zápas měl dobré tempo. Ale asi pro ně bylo těžké si zvyknout na širší kluziště,“ řekl jeho spoluhráč Ivan Rachůnek. Po první přestávce do toho však newyorský tým pořádně šlápl a převzal otěže zápasu, navíc vstřelil po pěkných kombinacích dvě branky.

Přílišný respekt od druhé části, myslí Ton

"Tu první třetinu si nenechali líbit. Přidali a bylo to vidět. Měli přesilovky a dali góly. Dávali si křížné přihrávky a když se to takhle perfektně sehraje, tak se to těžko chytá," vykládal Pöpperle, kterého překonali Anisimov a Fedotěnko. „Po těch dvou gólech se dostali na koně a začali nám trochu ujíždět. Pak už si to Rangers začali trochu hlídat,“ myslí si Tenkrát.

Hokejisté New York Rangers se radují z branky do sparťanské sítě.foto: Právo/Petr Hloušek

„Od druhé třetiny jsme měli možná až moc velký respekt v některých situacích, někdy jsme hráli až moc staticky,“ rozebíral další dějství zápasu Ton. „Trenér nás i nabádal k tomu, abysme neměli takový respekt. Ono se to lehce říká, ale pro řadu kluků to byl první takhle velký zápas. Hlavně pro ty mladé je to dobrá zkušenost do budoucna, protože tak často se s takovým mužstvem nemusí potkat,“ pokračoval.

Přesto si oprávněně myslí, že Sparta předvedla dobrý zápas. „Jen mě mrzí, že jsme nedali alespoň nějaký gól. Jenže se ukázalo, že tým Rangers má od první do čtvrtý lajny ohromnou sílu - jsou silní na puku a v soubojích jeden na jednoho,“ řekl sparťanský kanonýr. „Ukázali jsme fanouškům, že dokážeme hrát dobrý hokej. A to je dobrá známka do dalších bojů v sezóně,“ dodal na závěr Tenkrát.

Reklama

Související témata: