Hlavní obsah

Jágr se diví ďábelskému tempu NHL: Je to hukot, hrajeme úplně bláznivý hokej

NEWARK

Těší ho, že Philadelphia ještě neztratila. I fakt, že v sobotu nedala pražádnou šanci soupeřům z New Jersey. Jaromír Jágr sice při výhře 3:0 v Prudential Centru nebodoval, ale byl na ledě u dvou gólů. Dva zápasy venku, dvě výhry. To je možná víc, než jste asi čekal. "To je jasné. Vždycky máš lepší pocit, když se vyhrává. Jen si říkám, jaký se hraje bláznivý hokej. Snad se to trochu uklidní. Teď je to hrozně nahoru dolů. Ta první třetina, to byl blázinec. Nikdo nepřidrží puk.(směje se) Ale to je to, co chce kouč!."

Foto: Tony Ding, ČTK/AP

Jaromír Jágr na střídačce Philadelphie.

Článek

Hrálo se ještě rychleji než v Bostonu? Jezdí se tam a zpátky, navíc se nepískají zakázaná uvolnění. Tady se všechno pouští, takže o to větší hukot to je.

Je to pro vás náročnější i při bránění? Všech pět hráčů brání i útočí, je to někdy bláznivé... Trenér pořád křičí: Zpátky, zpátky!“ (směje se)

Dvěma výsledky jste si ale hned zjednali respekt, cítíte to tak?  Asi jo, ale já pořád myslím na to, jaký je to neskutečný fofr, jak hrajeme. Kouč řve: musíš jezdit nahoru, musíš jezdit dolů, to pak nevíš, kde ti hlava stojí. Ale zatím to funguje. Je to hrozně agresivní hokej, náročný.

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie.foto: ČTK/AP/Tony Ding

Vyhovuje spíš mladším, že? No, to jo. Já se ale přizpůsobím, co se dá dělat... Určitě bych byl radši, kdyby se hrál trochu jiný hokej, ale takový je trend. Buď budu stíhat, nebo ne. V tom případě se budu jenom dívat. Důležité je, že se nám daří, i naše lajna dává góly, což je důležité. Náš centr (Giroux) má dvě trefy za dva zápasy.

Giroux je přece génius. Však jste to říkal od prvního tréninku s mužstvem. Hlavně je to velký technik, jeden na jednoho je naprosto vynikající. Užívám si, že se mu daří. A snad mu to vydrží co nejdéle.

Na ledě v New Jersey jste strávil jen 14 minut, proč? Poslední čtyři dny na mě něco leze. Máme tři dny přestávku, takže se snad vyléčím.

Cítíte hodně, že to není úplně ono? Já myslím, že jsou horší věci, které se mohou stát. Lidi bojují ve válce, vrátí se s jednou nohou. Takže když má člověk chřipku, není to tak hrozné ...

Budete si krátit střídání? Jistě! Vždyť mně je čtyřicet let! (směje se).

Reklama