Hlavní obsah

VIDEO: Českým králem v bodování NHL je Michálek, následují Eliáš, Jágr a Fleischmann

TORONTO

Českým hokejistům v NHL vládne Milan Michálek. Útočník Ottawy nasbíral nejvíce kanadských bodů i nejvyšší počet branek. Forvard Senátorů vstřelil o víkendu svůj jedenáctý gól v sezóně, přitom velmi kuriózní. Byl totiž poslední, který obtěžoval torontského hráče, který při power-play poslal puk přes celé hřiště do vlastní branky.

Foto: Blair Gable , Reuters

Milan Michálek z Ottawy (uprostřed) se raduje z gólu.

Článek

Michálkovi patří 21. příčka v bodování celé NHL. Až za ním je česká trojice Patrik Eliáš, Jaromír Jágr a Tomás Fleischmann. Ti jsou o deset míst pod ním. „Hlavně, aby vydželo zdraví. Dva roky jsem měl problém s koleny. Teď se cítím výborně a doufám, že mi to takto vydrží,“ řekl po zápase Čech, který je v bodování klubu na druhém místě.

V mužstvu Senátorů hraje i obránce Filip Kuba, který zatím dosáhl na sedm kanadských bodů. Celkově Ottawě v tuto chvíli patří třetí místo v Severovýchodní divizi.

„Je pravdou, že byly horší chvilky častěji, ze začátku jsme prohráli pár zápasů za sebou, pak jsme vyhráli šest, následovalo pět proher a teď vítězství. Rádi bychom se vyvarovali takových výkyvů a byli bychom rádi, kdyby náš výkon šel nahoru,“ přál si Kuba, který si se spoluhráči musel na úvodní buly o víkendu počkat, a to půl hodiny.

Brácha a jeho zlomený prst v Pittsburghu 

Do Síně slávy byli před zápasem v Torontu uvedeni Doug Gilmour, Marty Howe, Joe Nieuwendyk a Ed Belfour. Čas, kdy hráči musí čekat. „Není to příjemné, když se čeká půl hodiny na začátek utkání. Takových věcí je v poslední době hodně a každý hráč se musí připravit na to, aby ho to nerozhodilo,“ okomentoval pauzu Kuba.

„Bylo to divné, člověk je trochu ztuhlý, ale bylo to pro dobrou věc. Toronto ale mělo stejné podmínky jako my,“ nedělal z čekání vědu Michálek. Přece jen legendy se nevidí každý večer. „Určitě to bylo pěkné a bylo jich poměrně hodně. Podali jsme si s nimi ruku. Poznat je ve skutečnosti je vždycky zážitkem,“ dodal nejproduktivnější Čech, který viděl mezi osobnostmi i Petera Šťastného. „Nemluvil jsem s ním, jen jsme se pozdravili a podali si ruku.“

Milan Michálek může být v tomto ročníku NHL spokojen, ale jeho bratr Zbyněk v Pittsburghu stihl v probíhající sezóně jen deset zápasů. „Před třemi týdny si zlomil prst při blokování střely. Teď se už cítí dobře a hraje s pukem. Už by měl být brzy zpátky,“ prozradil mladší z klanu Michálků.

Kanadské bodování NHL
1. Kessel (Toronto)24 (12+12)
2. D. Sedin (Vancouver)22 (6+16)
3. Kopitar (Los Angeles)21 (8+13)
4. Seguin (Boston)20 (11+9)
5. Vanek (Buffalo)20 (11+9)
6. Pominville (Buffalo)20 (6+14)
7. H. Sedin (Vancouver)20 (6+14)
8. Bäckström (Washington)20 (5+15)
9. C. Giroux (Philadelphia)19 (9+10)
10. Lupul (Toronto)19 (9+10)
21. M. Michálek (Ottawa)16 (11+5)
31. Eliáš (New Jersey)15 (6+9)
33. Fleischmann (Florida)15 (6+9)
Jágr (Philadelphia)15 (6+9)
43. Prospal (Columbus)14 (5+9)
44. Plekanec (Montreal)14 (4+10)
48. Vrbata (Phoenix)13 (6+7)
60. Hejduk (Colorado)12 (7+5)
94. Hanzal (Phoenix)11 (3+8)

Reklama

Související témata: