Hlavní obsah

Minnesota získala pro NHL nového brankáře. Je mu 51 let

ST. PAUL

Překvapilo vás, že Dominik Hašek chytal špičkovou soutěž ještě ve svých 46 letech, že ještě letos zářil v KHL? Tak teď zbystřete pozornost. V NHL se totiž včera objevil ještě starší chlapík. Jmenuje se Paul Deutsch a pro zápas proti Nashvillu jej jako náhradního gólmana povolal klub Minnesota Wild. A je mu jednapadesát!

Foto: ČTK/AP

Brankář Paul Deutsch se před zápasem dobře baví se spoluhráčem Bradem Staubitzem

Článek

Minnesota musela ve středu řešit problémy s brankáři. Nicklas Bäckström totiž nyní nenastupuje, protože řeší své rodinné problémy. Z farmy byl sice povolán náhradník Matt Hackett, jenže jeho let z Houstonu se zpozdil a vypadalo to, že zápas nestihne. K dispozici byla jen dvojka Josh Harding. Takže klub musel rychle jednat.

Bývalý asistent klubu Mike Ramsey kdysi do Minnesoty přivedl kamaráda Deutsche, který občas vypomáhal na trénincích jako brankář. A tak si na něj teď lidé z klubu vzpomněli znovu. Co na tom, že je mu už 51 let, vždyť ve fyzické kondici se pořád udržuje jako trenér místního klubu děvčat do čtrnácti let. A tak s ním podepsali amatérský kontrakt.

Z nervozity ho vysvobodil Hackett

"Byl jsem pěkně nervózní. Tréninky, to je něco úplně jiného. Tam je to v klidu, samá legrácka... Herní den je jiný. Všichni jsou hodně soustředění. Takže jsem myslel jen na to, abych neudělal nějakou blbost. Mým úkolem mělo být vystřídat Hardinga, kdyby si potřeboval odpočinout," vykládal novinářům Deutsch.

Hráči Minnesoty přijali svého nového spoluhráče s otevřenou náručí, nejvíc si s ním měl co říct pochopitelně brankář Josh Harding. "Řekl mi, ať koukám chytat dobře. Ať do té branky nemusí," smál se.

To se nakonec nestalo. Deutsch se sice objevil na rozbruslení, když na sebe navlékl výstroj bývalého gólmana Wild Fernandeze, ale to bylo nakonec z jeho strany všechno. Hackett totiž nakonec na poslední chvíli dorazil a místo náhradníka na střídačce zabral on.

Deutsch, jenž se v soutěžním střetnutí naposledy objevil v roce 1978 ještě v mládežnické kategorii, tak zápas s Nashvillem sledoval jen z klubové lóže společně se svojí dcerou. Minnesota vyhrála 3:2 a prodloužila svoji vítěznou sérii na pět zápasů v řadě.

"Bylo by zajímavé, kdyby se dostal do branky. S celou situací se vyrovnal výborně, už na rozcvičce do týmu zapadl, kluci ho brali," chválil novou posilu trenér Wild Mike Yeo.

Reklama

Související témata: