Hlavní obsah

Galchenyuk za Carolinu hrát nebude, klub ho vyměnil do Toronta

Hokejový útočník Alex Galchenyuk, který v závěru minulého týdne zamířil z Ottawy do Caroliny, nakonec za Hurricanes hrát nebude. Klub jej totiž okamžitě dal k dispozici ostatním celkům NHL a zástupci Toronta se jej rozhodli angažovat. Carolina za Galchenyuka, který do USA po výměně ani neodcestoval a čekal na svůj další osud v Ottawě, získala ruského útočníka Jegora Korškova a obránce Davida Warsofského.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Alex Galchenyuk nakonec za Hurricanes hrát nebude

Článek

Americký reprezentant Galchenyuk opustil Ottawu po osmi zápasech, ve kterých vstřelil gól. Trojka draftu z roku 2012 přišla k Senátorům před sezonou z Minnesoty. Toronto bude pátým týmem za poslední tři roky, za který bude Galchenyuk hrát.

V roce 2017 uzavřel s Montrealem nový tříletý kontrakt na 14,7 milionu dolarů, ale po sezoně 2017/18 byl vyměněn do Arizony. Odtud se po dalším roce stěhoval do Pittsburghu a loni v polovině února zamířil do Minnesoty. S Ottawou podepsal na konci října jako nechráněný volný hráč roční kontrakt na 1,05 milionu dolarů.

Galchenyuk je v NHL zkušeným hráčem, v základní části nastoupil k 557 zápasům (s bilancí 136 gólů + 185 asistencí) a k dalším 32 (4+9) v play off. Naopak Korškov a Warsofsky toho doposud v elitní soutěži moc neodehráli. Čtyřiadvacetiletý ruský útočník má v NHL na kontě jen jedno utkání z minulé sezony, kterou jinak strávil v nižší AHL. Aktuálně nastupuje za Jaroslavl v KHL.

Třicetiletý Warsofsky byl sice kapitánem americké osmnáctky na mistrovství světa a stal se i juniorským světovým šampionem v roce 2010, v NHL ale odehrál jen 55 zápasů a další čtyři přidal v play off. Výrazněji se neprosadil v Bostonu, Pittsburghu, New Jersey, Coloradu ani v Torontu. Carolina jej nyní poslala na farmu v nižší AHL.

Reklama

Související témata: