Hlavní obsah

Smutná novinka pro českého reprezentanta. Účastníka dvou MS jeho klub v NHL po necelém půlroce už nechce

Calgary/Praha

Když se loni na podzim v Pittsburghu po vypršení smlouvy nedočkal nové, těšil se na angažmá v Calgary, které mu předložilo roční kontrakt na 700 tisíc amerických dolarů. Jenže působení českého hokejového útočníka Dominika Simona u Flames má k ideálu hodně daleko. Odchovance Sparty kanadský klub dokonce v úterý zařadil na seznam nechráněných hráčů.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Dominik Simon v dresu Calgary.

Článek

„Cítil jsem, že se mnou počítají, že v klubu budu mít svou roli. Chci pomoct týmu, aby byl co nejsilnější. Pokusím se hrát svou hru, být silný na puku, připravovat šance spoluhráčům a když bude šance, sám střílet. Vše samozřejmě začíná zodpovědnou obranou," vyprávěl Simon po podpisu smlouvy s Calgary pro nhl.com/cs.

Účastníkovi mistrovství světa v letech 2015 a 2019 se však v Calgary vůbec nedaří. V devíti zápasech nezaznamenal gól ani asistenci. Častokrát se ani nevešel do sestavy, a když už ano, dostával na ledě stále méně prostoru. V posledním duelu v Ottawě odehrál v pondělí jen pět a půl minuty...

A Calgary nyní vyslalo jasný vzkaz, že se Simonem v prvním týmu aktuálně nepočítá. Pražského rodáka, který v NHL odehrál 182 duelů s bilancí 19 branek a 45 přihrávek, zařadilo na seznam nechráněných hráčů.

To znamená, že během 24 hodin si jej může vybrat jakýkoliv ze zbylých 30 týmů NHL. Pokud se tak nestane, může jej vedení Flames poslat do Stocktonu, svého rezervního mužstva ve farmářské AHL.

Reklama

Související témata: