Hlavní obsah

Útočník Chalupa se přesunul z Chicaga na farmu do Rockfordu do AHL

Český hokejový útočník Matěj Chalupa zamířil z přípravného kempu Chicaga na farmu do Rockfordu do nižší AHL. Třiadvacetiletý odchovanec pražských Letňan už nastupoval za Ice Dogs v minulé zkrácené sezoně. S Chicagem uzavřel Chalupa loni v květnu jako nedraftovaný volný hráč dvouletý dvoucestný kontrakt.

Foto: Sport.cz

Český hokejový útočník Matěj Chalupa, který v minulosti působil i v hradeckém Mountfieldu, zamířil z přípravného kempu Chicaga na farmu do Rockfordu do nižší AHL.

Článek

V přípravě před sezonou se Chalupa do sestavy Blackhawks nedostal. O příležitost v NHL tak bude nadále bojovat v Rockfordu, kde si letos připsal ve 27 duelech sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Předtím působil při odloženém startu soutěží v Severní Americe kvůli pandemii koronaviru na začátku ročníku v extralize v Hradci Králové a v šesti duelech zaznamenal dvě přihrávky.

V Chicagu má smlouvu na 925 tisíc dolarů ročně, z čehož je 92.500 podpisový bonus. Na farmě bude mít základní příjem 70 000 dolarů. V extralize má na kontě za Plzeň a Hradec Králové 134 utkání a 41 bodů (11+30).

Reklama

Související témata: