Hlavní obsah

Na Hertla si teď v NHL hrají i ostřílení mazáci. Takhle dal Vanek gól s hokejkou mezi nohama

Buffalo

Poprask kolem devatenáctiletého českého útočníka Tomáše Hertla v zámořské NHL zdaleka neutichá a zdá se, že usměvavý bývalý slávistický forvard inspiroval i ostřílené mazáky, kteří mají za mořem odkrouceno několik sezón. Ve čtvrtečním duelu napodobil Hertlův gól mezi nohama z duelu proti New Yorku Rangers útočník Buffala Tomas Vanek.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Útočník Thomas Vanek z Buffala.

Článek

Hertl gólem s hokejkou mezi nohama udělal z gólmana Rangers Martina Birona doslova sněhuláka. Vanekův kousek z duelu proti Columbusu byl rovněž velmi povedený, nicméně do efektivnosti českého reprezentanta mu přeci jen něco chybělo.

Rakušan s českými předky číhal na přihrávku od mantinelu před gólmanem Sergejem Bobrovským, na ostrý pas rychle zareagoval, když prostrčil hůl mezi nohama a puk po ledě usměrnil za záda rozhozeného brankáře.

„Jeho gól sice nebyl tak elektrizující jako trefa jiného Tomáše ze San Jose, nicméně Vanek velmi efektivně vyvedl brankáře Bobrovského z rovnováhy," srovnává obě trefy například server yahoo.com.

Buffalu ale parádní trefa nebyla moc platná, protože Šavle nakonec i přes vyrovnávací gól kapitána týmu prohrály 1:4. A z inkasovaného gólu si tak moc nedělal ani brankář Bobrovskij.

„Nerad mluvím o inkasovaných gólech.  Nevím, zkrátka vystřelil a dal gól. My se radujeme z výhry, což je vůbec to nejdůležitější," řekl gólman.

Reklama

Související témata: