Hlavní obsah

Brankář Neuvirth sezónu v Buffalu nedokončí. Zahraje si play off s Islanders

New York

Hokejový brankář Michal Neuvirth se v probíhajícím ročníku NHL může těšit na boje o Stanleyův pohár! Český gólman odchází z nejslabšího mužstva zámořské soutěže Buffala do New Yorku Islanders, který je aktuálně druhý ve Východní konferenci. Informoval o tom server kanadské televizní stanice TSN.

Foto: Jen Fuller, ČTK/AP

Brankář Michal Neuvirth v dresu Buffala Sabres.

Článek

Po odchodu Jhonase Enrotha do Dallasu dostával Neuvirth v brance Sabres jednu příležitost za druhou. Buffalo sice nemá šanci na účast v play off, Neuvirth však měl ve zbylých utkáních základní části o motivaci postaráno. Toužil přesvědčit vedení klubu, aby s ním prodloužilo kontrakt. Mezi třemi tyčemi si počínal velmi dobře, sezónu však v Buffalu nedochytá.

Těsně před uzávěrkou přestupů se z Buffala stěhuje do New Yorku Islanders, kde je jedničkou Slovák Jaroslav Halák. Místo rodáka z Ústí nad Labem získaly Šavle gólmana Chada Johnsona a právo výběru ve třetím kole letošního draftu.

Neuvirthovi se tak zkomplikovala naděje reprezentovat na letošním mistrovství světa v Praze a Ostravě. Ostrované totiž prožívají vydařenou sezónu. Jsou na špičce Východní konference a připravují se na vyřazovací část sezóny.

Šestadvacetiletý Neuvirth nastoupil v této sezóně NHL k 27 duelům s průměrem 2,99 branky na zápas. Jeho úspěšnost zákroků činila 91,8 procenta. V posledních třech střetnutích byl Neuvirth pokaždé zařazen mezi hvězdy utkání, z toho dvakrát byl první a jednou třetí.

Reklama

Související témata: