Hlavní obsah

Jak Toronto zvládá krizi? Rvačka na tréninku napovídá

Toronto/Praha

Nedávná porážka 1:4 s Floridou byla pro Toronto sedmá v řadě. Kanadský tým v dobíhající sezóně NHL už v podstatě o nic nehraje. Nedávná bitka spoluhráčů Kessela a Bootha na tréninku může být projevem celkové frustrace mužstva, jíž už hokejisté Maple Leafs v minulých měsících několikrát dali najevo.

Hráči Toronta, Kessel (v modrém) a Booth, se do sebe pustili na tréninku.

 
Článek

„V podstatě je dobré něco takového vidět," překvapil David Booth svým rozhovorem pro TSN. „Snad něco z té zdravé soupeřivosti přeneseme i do zítřejší hry," řekl s nadějí pro domácí utkání Toronta proti Ottawě. „Je to prostě hokej, takové věci jsou v něm úplně běžné. Neřekl bych, že je třeba to nějak nafukovat. Očividně to ale může vyvolat nějaký rozruch," komentoval Booth zájem novinářů.

Booth na otázku, zda Phil Kessel vyprovokoval šarvátku, odvětil, ať se média spíš ptají jeho spoluhráče. Ten ale po tréninku k novinářům vůbec nepromluvil. Zástupce sdělovacích prostředků překvapil i torontský kouč Peter Horachek. „Skvělé, soutěživost. Kluci musí jít naplno i do tréninku, podle mě je to prospěšné. (...) Je to součást hry," tvrdil.

Hokejisté Maple Leafs obecně zažívají prachmizernou sezónu. V NHL jsou čtvrtí od konce.

Český obránce Roman Polák, jenž v týmu nastupuje, už jednou veřejně tým za předváděnou hru kritizoval. Emoce vybublaly i ve zmíněném Kesselovi. „Tenhle chlap je takový idiot," řekl na adresu žurnalisty, který ho konfrontoval s tvrzením, že údajně není snadné ho koučovat.

Reklama

Související témata: