Hlavní obsah

New York Islanders odvolali trenéra Stirlinga

Vedení hokejového klubu New York Islanders odvolalo kouče Steva Stirlinga. Trápící se tým NHL oznámil změnu na trenérském postu na čtvrteční tiskové konferenci před zápasem s Calgary. V něm už Stirlinga na lavičce nahradí dosavadní asistent Brad Shaw, jenž tým povede do konce sezóny.

Článek

Posledním zápasem Stirlinga, jenž se stal v červnu 2003 jedenáctým koučem v historii klubu, byla úterní prohra v Nashvillu. Po ní Islanders klesli až na dvanácté místo ve Východní konferenci sedm bodů za osmou Tampu Bay, která by za současného stavu jako poslední postoupila do play off.

Stirling je osmým odvolaným koučem během desetileté éry generálního manažera Mika Milburyho v Islanders a celkově druhým v této sezoně NHL. Vyhazov před ním postihl Eda Olczyka v Pittsburghu, slavný Larry Robinson odešel z New Jersey z rodinných a zdravotních důvodů.

Milbury se navíc rozhodl opustit funkci generálního manažera, jakmile za něho najde majitel Charles Wang odpovídající náhradu. Milbury se přesune na pozici místopředsedy Wangovy sportovního společnosti, do níž vedle Islanders patří i tým New York Dragons z nižší ligy amerického fotbalu

Reklama