Hlavní obsah

Mrázka nejspíš čeká drsná válka slov. Jeho představy a ty Detroitu se značně liší

Toronto/Praha

Šance na vzájemnou dohodu sice stále existuje, jenže čas se nebezpečně rychle krátí. Už do této středy se hokejový Detroit a jeho gólman Petr Mrázek musí dohodnout na délce a hlavně výši platu pro českého brankáře, jinak celý případ rozsekne až arbitrážní řízení v Torontu. A podle posledních informací se spíše zdá pravděpodobnější, že rozhodnout skutečně bude muset až nezávislý soudce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek a jeho partnerka Sára Olivová.

Článek

Co na tom, že se generální manažer Rudých křídel Ken Holland nechal před měsícem veřejně slyšet, že se čtyřiadvacetiletým odchovancem Vítkovic počítá pro příští sezónu na úkor Jimmyho Howarda jako s gólmanem číslo jedna.

Mrázkovi po uplynulé sezóně vypršel roční kontrakt s Detroitem na 737 500 amerických dolarů a kvůli výkonům českého gólmana bylo jasné, že s další smlouvou si finančně značně polepší.

Red Wings si jeho kvality velice dobře uvědomují, jenže zároveň chtějí ušetřit co nejvíc místa pod platovým stropem. A tak nejspíš skutečně dojde až na arbitráž, k níž klub Mrázka v červenci poslal.

Ostravský rodák dosud ve své kariéře nikdy arbitráží neprošel a bude se muset obrnit trpělivostí a zachovat chladnou hlavu. Klub se bude snažit nezávislého arbitra přesvědčit o gólmanových slabších stránkách, kvůli kterým si razantní zvýšení gáže nezaslouží. Hráč se pochopitelně bude pokoušet o opak. Bude to drsná válka slov.

Podle uznávaného novináře serveru sportsnet.ca Elliotta Friedmana se představy obou stran významně liší. Shodují se snad jen v délce kontraktu na dva roky. Zatímco Detroit nabízí 2,7 miliónu dolarů v nadcházejícím ročníku a 3,15 miliónu v tom dalším, Mrázek požaduje 5 miliónů v každé sezóně.

V celku pochopitelně, když v uplynulé sezóně měl lepší statistická čísla než jeho konkurent Howard, jenž má platnou smlouvu ještě na tři roky s průměrnou gáží okolo 5,3 miliónu dolarů za sezónu.

Jak nakonec rozhodne arbitráž? Nebo k ní vůbec nedojde a Mrázek se s Detroitem dohodne na kompromisu?

Reklama

Související témata: