Hlavní obsah

Česko má ve svém srdci. Neuvirthova pohádka na masce před Světovým pohárem

Masky hokejových brankářů už řadu let nejsou jen ochranným štítem hlavy. Do vizáže čím dál častěji promlouvají umělci, kteří je zdobí. Čím prestižnější akce, tím bývá nápadů více. Výjimkou před Světovým pohárem nebude ani český gólman Michal Neuvirth, který si nechal helmu také pomalovat a vyrazí bojovat se sloganem - Česká republika v mém srdci.

Foto: Facebook: Daveart.com

Maska brankáře Michala Neuvirtha, kterou si nechal připravit pro Světový pohár v Torontu.

Článek
Fotogalerie

Neuvirth je jedním ze tří gólmanů, kteří byli nominováni na Světový pohár, který se uskuteční od 17. září do 1. října 2016 v kanadském Torontu. Kolik šancí dostane mezi tyčemi rodák z Ústí nad Labem, není jasné, ale jeho rodiště bude s ním, to je totiž namalováno na masce. Základ tvoří vlajka České republiky, dále jsou na ní detaily, které se k tomuto brankáři pojí.

Koruna masky je velká a odvážná, představuje vlajku České republiky s erbem, který je v červené části. Modrý přední panel je bez motivů. Jinak tomu už je v bílém prostoru, kde je namalován hrad Střekov, jedna z nejpozoruhodnějších památek z domova českého brankáře.

Vášeň pro svoji vlast

Na dvou místech - na pravém horním panelu a levé dolní čelisti masky - je logo Světového poháru, zde jsou také dvě loga Philadelphie Flyers, klubu, za který Neuvirth v NHL chytá. „Z dálky je celá maska jako česká vlajka, ale když se podíváte blíže, objevíte více podrobností a maska se promění v pohádku. Je to Michalova vášeň, kterou má pro svoji vlast," cituje server thehockeynews.com Davida Gunnarssona ze studia DaveArt, které zhotovilo tento námět.

V minulé sezóně Neuvirth odchytal za Flyers 32 zápasů v základní části a měl úspěšnost zákroků 92,4%. V play off si zapsal tři utkání a úspěšnost 98,1%.

Reklama

Související témata: