Hlavní obsah

Číslo 88 tasilo zbraně, obhájí král pozici nejlepšího?

Pittsburgh/Praha

Jeho forma je ďábelská. Patrik Kane si připsal v posledních třech zápasech NHL sedm gólů a jednu asistenci. Útočník Chicaga dokázal ve středu vstřelit hattrick Pittsburghu. To se mu podařilo i proti Arizoně 23. února. Posledních jedenáct zápasů má tento osmadvacetiletý útočník excelentních.

Foto: ČTK

Patrick Kane a jeho radost.

Článek

Ohromující čísla, hráč s číslem 88 na dresu budí respekt a obavy soupeřů: 11 utkání a v nich 12 gólů a 7 asistencí, což je celkem 19 bodů. Sedmkrát dokázal posbírat více jak bod na zápas, z toho třikrát tři body. Jen dvakrát za toto období vyšel naprázdno.

„Někdy to prostě lepí. Nemyslím si, že to byl můj nejlepší zápas, ale když dostanete příležitost, šanci a najdete cestu, dáte góly," citoval po výhře 4:1 nad Pittsburghem Američana server nhl.com.

Kane je lídr Chicaga a jeho poslední bodové zápisy mu pomohly ke druhému místu v kanadském bodování: 63 zápasů a 68 bodů (27+41). Mezi střelci je třináctý, v asistencích mu patří pátá pozice. Zatím navazuje na svoji nejlepší sezónu, kterou měl v minulém ročníku NHL. To nasbíral 106 bodů a tabulku produktivity vyhrál.

„Bylo to jako hrát play-off venku, je to těžký soupeř, špatně se proti nim hraje," řekl Kane na adresu Tučňáků, za které nastupuje také dvojice Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Kanaďan je třetí v bodování ligy, Rus osmý. Proti Chicagu oba odjeli s nulou v produktivitě. Slavil loňský král Kane, který nyní ztrácí čtyři body na lídra Connora McDavida z Edmontonu.

Reklama