Hlavní obsah

Konec jednání! Pastrňák dostane v Bostonu 40 miliónů dolarů

Praha

Měsíce jednání jsou minulostí. Hokejista David Pastrňák bude nadále hrát NHL za Boston. Obě strany se dohodly na nové smlouvě. Český útočník má nyní v kapse šestiletý kontrakt na 40 miliónů dolarů, což je téměř 880 miliónů korun. Informaci zveřejnil server bcsports.com.

Foto: Profimedia.cz

David Pastrňák bude i nadále oblékat dres Bostonu v NHL.

Článek
Fotogalerie

Vítěz Zlaté hokejky David Pastrňák

Nebyl téměř den, kdy by se o vývoji kontraktu nepsalo. Pokaždé šlo ale jen o nástřely a náznaky. Obě strany měly zájem se dohodnout. Pastrňák je mladý a hlavě už teď produktivní, což potvrdil v minulé sezóně.

Po uplynulé sezóně mu vypršel nováčkovský kontrakt, díky němuž si přišel na maximální možnou sumu 925 tisíc dolarů ročně. V minulém ročníku byl s 34 góly a 36 asistencemi druhým nejproduktivnějším hráčem Bruins, a tak bylo jasné, že si finančně výrazně polepší.

V jedenadvaceti letech se tak stalo.

Před dvěma týdny mu měl klub nabídnout dlouhodobou smlouvu na šest až sedm let. Každý rok za šest miliónů dolarů, což je v přepočtu 130 miliónů korun, nyní se Pastrňák dočkal ještě vylepšení podmínek. Nový kontrakt mu zaručuje každý rok 6,67 miliónu dolarů po dobu šesti let, což bude čtvrtá nejvyšší výplata v klubu. Před ním už jsou jen krajan David Krejčí (7,25 miliónu dolarů ročně), finský brankář Tuukka Rask (7) a kanadský forvard Patrice Bergeron (6,875).

„V Bostonu to miluju, chci za Bruins hrát a podávat ty nejlepší výkony," řekl v létě Pastrňák. Nyní má volnou cestu. Dohoda je na stole.

Havířovský rodák hraje za Boston od roku 2014. Ve 172 zápasech základní části NHL nasbíral 123 bodů (59 gólů + 64 asistencí). Letos se stal nejmladším vítězem ankety Zlatá hokejka v její historii. Nyní bude po Jakubovi Voráčkovi z Philadelphie (10 miliónů dolarů) a Krejčím třetím nejlépe placeným českým hráčem v nadcházející sezóně.

Pastrňák je v současné době v Česku. Ve čtvrtek začíná přípravný kemp Medvědů, ale český útočník by neměl být dlouho mimo tým. Podle Darrena Dregera z NBCSports v nejbližších hodinách odletí do Bostonu, kde se poté připojí ke spoluhráčům.

Je podle vás dohodnutý kontrakt pro Davida Pastrňáka adekvátní?
Ano
69,5 %
Ne
7,9 %
Je mi to jedno
22,6 %
Celkem hlasovalo 7774 čtenářů.

Reklama

Související témata: