Hlavní obsah

Hokejista Netík bude hrát ve slovenské lize

Košice

Český hokejový útočník Tomáš Netík, který v uplynulé sezóně působil v EBEL v dresu chorvatského Medveščaku Záhřeb, se stal novou posilou Košic. Východoslovenský klub uzavřel také novou smlouvu s dalším sparťanským odchovancem Petrem Kafkou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Tomáš Netík na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Šestatřicetiletý Netík si v 55 zápasech včetně play off v dresu Záhřebu připsal 48 bodů za 16 branek a 32 asistencí. Bývalý hráč Karlových Varů, Liberce a Třince získal v české extralize tři mistrovské tituly se Spartou.

Působil také v KHL v barvách CSKA Moskva, Lva Poprad, Nižněkamsku a Slovanu Bratislava, ve Švédsku oblékal dres Växjö. Na kontě má také 30 startů v české reprezentaci.

„Jsme velice rádi, že se nám jednání, která směřovala k získání Tomáše Netíka, podařilo dotáhnout do zdárného konce. Od tohoto zkušeného útočníka si slibujeme především to, že bude pravidelně bodovat, a také očekáváme, že bude přínosem pro další růst mladších hráčů v kabině," řekl klubovému webu český trenér Košic Roman Šimíček.

Osmadvacetiletý Kafka přišel do Košic loni z Banské Bystrice a v 60 duelech zaznamenal 36 bodů za 18 gólů a stejný počet asistencí. V týmu vedle něj pokračují ještě další tři Češi - brankář Vladislav Habal a obránci Martin Dudáš a Václav Čížek.

Reklama

Související témata: