Hlavní obsah

Hokejová pohádka se stala skutečností. Z Keni až do Kanady ke hvězdám

Zima od ledu se dostává všude, teplé oblečení povinností, kouř od pusy stoupá s každým slovem, tohle vše patří k hokeji. Ale v Keni? I zde žijí nadšenci tohoto sportu a přes televizní obrazovky sledují hvězdy v NHL. V Keni mají jeden hokejový tým. Každou středu a neděli se schází na prvním zimním stadiónu ve východní a střední Africe. I přesto se sportovci z této země dostali až do kolébky hokeje.

Hokejoví nadšenci z Keni potkali kanadské hvězdy

 
Článek

Stadión se nachází ve výšce 1400 metrů v hotelu Panari Sky Center v Nairobi. Najdete ho vedle Národního parku, tady je místo, kde Ice Lions tráví čas sportem, který milují.

Hokej žije i v přímořském státu ve východní Africe při pobřeží Indického oceánu, tam, kde se teploty pohybují okolo 30 °C.

„V Kanadě je hokej součástí naší DNA," řekl pro server newswire.ca Jorge Zaidan ze společnosti Tim Hortons Canada, která se podílela na splnění jednoho velkého snu. Hokejisté z Keni letěli do Kanady.

„Jsme inspirováni příběhem Lvů. Přestože nemají žádné další týmy, se kterými by mohli hrát, jsou stateční a jejich společná vášeň a láska k hokeji nezná hranice," dodal Zaidan.

Dvanáct hráčů se zabalilo, vyfasovali nové vybavení a letěli si splnit jeden z tajných snů. Navíc je čekalo překvapení. Ti, které znali jen z televize, se objevili v jejich šatně. Dojetí, šok, došlo i na slzy, že proti nim v dresech stojí Sidney Crosby a Nathan MacKinnon. Právě potkali své nové spoluhráče.

Setkání s hvězdami

„Je pro mě pocta, že jsem mohl naskočit do Ice Lions, když hráli svůj první zápas proti jinému týmu," nechal se slyšet Crosby, kapitán Pittsburgh Penguins. "Jednou z věcí, kterou miluju na hokeji, je to, že je schopen oslovit tolik lidí z mnoha zemí po celém světě a spojit je," dodal dvojnásobný olympijský vítěz, mistr světa a trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Vyslanci z Keni poznávali svět, o kterém dosud jen snili, teď ho na pár hodin žili. „Je to sen nejen mít možnost hrát v Kanadě, ale hrát spolu s dvěma největšími hráči tohoto sportu," rozplýval se Benard Azegere, kapitán Kenya Ice Lions.

„Když jsme začali hrát v Keni, neměli jsme ani všechno vybavení. Teď ho nejen máme, ale můžeme říct, že jsme hráli opravdový hokej se spoluhráči, kteří jsou hvězdami," usmál se dojatý kapitán hokejového mužstva z Keni.

Reklama

Související témata: