Hlavní obsah

Plzeň v Lize mistrů pocestuje do Itálie, Kometa má podstatně těžšího soupeře

Praha

Hokejisté Komety se v osmifinále play off Ligy mistrů utkají s finskou Tapparou Tampere, Plzeň čeká italské Bolzano. Rozhodl o tom páteční los v Helsinkách. První zápasy jsou na programu 6. listopadu, odvety pak o dva týdny později.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s Bolzanem.

Článek

Plzeň svou základní skupinou prosvištěla impozantním stylem, když v šesti zápasech ztratila jediný bod. Měla tak jistotu, že coby vítěz dostane jeden z týmů, které do vyřazovací fáze soutěže postoupily ze druhého místa.

A los byl k Západočechům přívětivý, proti Bolzanu jsou jednoznačným favoritem na postup. Italský celek ve své skupině skončil za švédskou Skellefteou, za sebou nechal IFK Helsinky a polské Tychy.

Bolzano je úřadujícím šampiónem nadnárodním EBEL, kterou hraje i Znojmo. V aktuální sezóně je italský celek druhý za dosud suverénní Vídní.

To Kometu čeká podstatně náročnější soupeř. Tappara Tampere ze šesti zápasů základní skupiny prohrála jen jediný, a to navíc až po samostatných nájezdech na ledě norského Storhamaru.

Brňané můžou informace o soupeři sondovat u Třineckých, kteří ve skupině nejprve s Tapparou utržili domácí debakl 2:8, ve Finsku pak prohráli 2:3 po prodloužení.

Na český souboj může dojít v semifinále

Tappara se v posledních šesti letech vždy dokázal probojovat až do finále finské nejvyšší soutěže, loni a předloni dokonce dosáhla i na mistrovský titul. V probíhajícím ročníku je prozatím na deváté příčce.

Kometa by 6. listopadu měla začít na domácím ledě, Plzeň naopak venku. Pokud by Indiáni postoupili, čekal by je ve čtvrtfinále lepší z dvojice Skelleftea - Storhamar, Brno by v případě vyřazení Tappary narazilo na Frölundu, nebo Lugano. V semifinále by pak mohlo dojít na vzájemný střet obou českých týmů.

Los osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:
EV Zug - EHC Red Bull Mnichov
Tappara Tampere - HC Kometa Brno
Malmö Redhawks - SC Bern
Frölunda Indians - HC Lugano
Kärpät Oulu - ZSC Lions
Skellefteå AIK - Storhamar Hamar
Red Bull Salzburg - Rouen Dragons
HC Škoda Plzeň - HC Bolzano

Reklama

Související témata: