Hlavní obsah

Kapitán řádil, Indiáni jsou ve čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů. Dál jde i Kometa

rjm, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně si zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů. V odvetě osmifinále s Bolzanemvyhráli 6:2. Čtyřmi trefami se blýskl střelec Milan Gulaš, u dalšího gólu asistoval. Mezi osm nejlepších celků soutěže se dostala i Kometa Brno, které stačila na ledě Tappary Tampere k postupu remíza 5:5. Brno totiž vyhrálo první zápas doma 5:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně vstřelil první branku Plzně z trestného nájezdu, nabito měl i v dalším pokračování utkání.

Článek
Fotogalerie

V domácí extralize se sice Indiáni z Plzně trápí, z posledních šesti zápasů vyhráli jediný, na mezinárodní scéně jsou však Západočeši postrachem soupeřů. V aktuálním ročníku Ligy mistrů ještě nenašli přemožitele, když vyhráli všech osm zápasů.

Do odvety s Bolzanem šli s vědomím jasné výhry v prvním utkání na ledě soupeře, ale i doma jela Plzeň na plný plyn. V jejím dresu exceloval útočník Milan Gulaš. V první třetině poslal Indiány do vedení proměněným nájezdem. V prostřední dvacetiminutovce zkompletoval hattrick a ještě před odchodem do kabin přidal svůj čtvrtý gól. Nakonec Gulaš ještě asistoval u gólu na konečných 6:2.

V prosincovém čtvrtfinále narazí svěřenci trenéra Ladislava Čiháka na švédský celek Skelleftea AIK, který vyřadil norský Storhamar. Do této fáze se Plzeň dostala při své druhé účasti v Lize mistrů poprvé.

Postupová přestřelka ve Finsku

Brno sice vyhlásilo, že odvetu na ledě Tappary Tampere bere s plnou vážností, ale realita  vypadala jinak. V první třetině totiž nabrali úřadující čeští mistři dvoubrankové manko a jejich náskok po domácí výhře 5:1 se povážlivě tenčil.

Jenže ve druhé třetině Kometa dala najevo, že žádné drama nepřipustí a během pár desítek sekund Kašparem a Zaťovičem srovnala na 2:2. Pak ale znovu zabral finský soupeř a odskočil na dvoubrankový rozdíl. Úřadující čeští mistři však komplikace nepřipustili, v závěrečné části dokonce otočili skóre na 5:4 a o postupujícím nebylo pochyb. V závěru se Tappara sice dočkala vyrovnání na 5:5, ale i tak je v Lize mistrů letos na konečné.

V boji o postup mezi nejlepší čtyřku čeká Kometu v prosinci švédská Frölunda, která postoupila přes Lugano. Ve čtvrtfinále se představili Brňané i loni a vypadli s pozdějším vítězem Jyväskylä.

Pakliže by Brno s Plzní postoupily i ze čtvrtfinále, kde se utkají se švédskými soupeři, měl by tuzemský hokej jistého zástupce v boji o European Trophy pro vítěze, neboť v semifinále by došlo na český souboj.

Hokejová Liga mistrů, odvetné osmifinálové zápasy:
Plzeň - Bolzano 6:2
Branky: 16., 22., 24. a 34. Gulaš, 26. Preisinger, 52. Indrák - 29. Insam, 34. Findlay. První utkání 6:1, postupuje Plzeň.
Tappara Tampere - Kometa Brno 5:5
Branky: 31. a 45. Erkinjuntti, 2. Vittasmäki, 12. Falth, 58. Jasu - 24. Kašpar, 25. Zaťovič, 49. J. Hruška, 54. Mueller, 56. Dočekal. První utkání 1:5, postupuje Kometa Brno.
Osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - odvety:
Frölunda Indians - HC Lugano 5:4, první zápas 1:1, postoupila Frölunda
Kärpät Oulu - Curych Lions 3:2 (za domácí Koblížek 2+0), první zápas 4:4, postoupilo Oulu
Skelleftea AIK - Storhamar Hamar 3:2, první zápas 4:4, postoupila Skelleftea
Red Bull Salcburk - Rouen Dragons 5:1, první zápas 3:3, postoupil Salcburk
EV Zug - Red Bull Mnichov 0:2, první zápas 3:2, postoupil Mnichov
SC Bern - Malmö Redhawks 0:1, první zápas 1:4, postoupilo Malmö.
Dvojice pro čtvrtfinále (4. a 5. prosince; 11. prosince):
Red Bull Mnichov - Malmö Redhawks
Kärpät Oulu - Red Bull Salcburk
HC Kometa Brno - Frölunda Indians
Skelleftea AIK - HC Škoda Plzeň.

Reklama

Související témata: