Hlavní obsah

Liberci zajistil titul, sen o NHL se ale rozplynul. Slovenský útočník napodobil Kováře

Praha

Potkal ho stejný scénář jako Čecha Jana Kováře. I slovenský hokejový útočník Martin Bakoš ukončil svou snahu prosadit se v NHL. Bývalý hráč Liberce se dohodl na ukončení smlouvy s Bostonem a míří do Evropy. Bude hrát za švédský tým Mora IK.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Bakoš (v bílém) rozsekl finále extraligy mezi Spartou a Libercem v sezoně 2015/16 . archivní snímek. Nyní bude hrát ve Švédsku.

Článek

Chtěl si splnit sen - zahrát si v NHL. „Je to pro mě obrovská výzva, největší šance v životě. O NHL sní každý malý kluk, který začne hrát hokej. Nejsem výjimkou," vykládal Bakoš v červnu, kdy se dohodl na jednoroční dvoucestné smlouvě s Bruins.

Už v prosinci se ale jeho sen rozplynul. Vedení klubu s ním přestalo počítat a umístilo ho listinu nechráněných hráčů, odkud si ho ale nikdo ze zámořských klubů nevybral, a proto zamířil do Evropy. Na dalším angažmá se domluvil s Morou, se kterou už podepsal smlouvu ještě před podpisem s Bruins. Teď teprve nabude platnosti.

Bakoš, který v sezoně 2015/16 svou trefou rozsekl v prodloužení šesté finále proti Spartě a zajistil Bílým Tygrům zisk extraligového titulu, strávil sezonu na farmě v Providence, kde byl měsíc Kovářovým spoluhráčem. V AHL nasbíral v šestnácti zápasech čtyři body.

Reklama

Související témata: