Hlavní obsah

Maslákova forma stoupá. V Riu steak nechystá a ostatní otravovat nebude

Praha

Vybral namalovaný obrázek od dětí, nafasoval oblečení, podepsal se fanouškům, zkusil výdrž na jedné noze. I takto vypadá část dne běžce Pavla Masláka před olympiádou v Riu. Do Brazílie odletí 4. srpna, další plán je jasný. Půjde o postupný útok na trati 400 metrů - rozběh, semifinále a finále. „Evropa mi napověděla, že jsem nejlepší v Evropě. A závod v Monaku, že konkurence je veliká a kluci jsou dobře připravení,“ ví o rivalech pětadvacetiletý atlet z Havířova.

Pavel Maslák před olympiádou v RiuVideo: Sport.cz

 
Článek

Naposledy jste běžel v Diamantovou ligu v Monaku, kde jste si připsal nejlepší čas sezóny, graduje vaše forma před Riem?

Myslím, že to stoupá. Běžel jsem nejlepší čas sezóny, přitom to nebyl ideální závod, překopl jsem to, ale byl z toho docela dobrý čas. Věřím, že to v Riu pod 45 (sekund) padne, jako to bývá na velké akci. Budu se chtít poprat o finále a běžet co nejlepší čas.

V Monaku jste za to vzal, to byl záměr?

Trenér mi řekl, že to mám hned nakopnout, ne jako v Amsterdamu, tak jsem to rozběhl rychle, až moc rychle.

To bude vaše taktika pro olympijský závod?

Podobná asi jako v Monaku, ale poběžím déle ve finiši.

Půjde to?

Jo, teď potrénujeme.

Byl jste už vůbec někdy v Brazílii?

Ne, úplná nula, ani tam nesleduji podmínky. Nechám se překvapit, to bude lepší. Je to v podstatě jedno, ubytuju se, pak budu závodit.

A co všude propíraný virus zika?

Neřeším, že bych ho chytil. Děti ještě neplánuji, než je budu mít, tak se z toho vyléčím.

Budete chtít něco vidět z Brazílie?

Chtěl bych na nejvyššího (socha Krista Spasitele), pak na pláž a závody. Nebude moc prostoru na nic jiného, tam bude tolik lidí, davy, to já moc nemusím. Ani nebudu jiné sportovce vyhledávat, nejsem takový typ. Třeba někoho potkám, ale nebudu nikoho otravovat kvůli fotce. Sportovci se chtějí soustředit na sebe. Chtěl bych se podívat na basket, ale tam se určitě nedostanu. Uvidíme, jaké budou lístky volné.

Vyzkoušíte brazilský steak?

Asi to nebudu riskovat, jsem zvyklý na steaky z Jižní Afriky.

Berete si s sebou něco navíc, co není v olympijské kolekci?

Nic extra si neberu, ale počítač určitě, ten nebude chybět. Za chvíli dohraju jednu hru, takže si budu muset novou nainstalovat. Hraju žánr RPG, to je volný svět, kde máte postavu, chodíte po světě, kde zabíjíte příšery, lidi. Záleží, v jaké to je době.

Reklama

Související témata: