Hlavní obsah

Bikrosař Štrombergs upadl a třetí olympijské zlato nezíská

Rio de Janeiro

Bikrosař Maris Štrombergs třetí olympijské zlato nezíská. V jedné ze čtvrtfinálových jízd lotyšský favorit spadl a ztrátu už nedohnal. Po závodě kritizoval kvalitu olympijské tratě v Riu de Janeiro, na které padali i další favorité včetně úřadujícího mistra světa Jorise Daudeta z Francie. Bikros, který je v olympijském programu od Pekingu 2008, tak poprvé pozná jiného vítěze.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Bikrosař Maris Štrombergs (uprostřed) třetí olympijské zlato nezíská. V jedné ze čtvrtfinálových jízd lotyšský favorit spadl a ztrátu už nedohnal.

Článek

Devětadvacetiletý Štrombergs, který byl vlajkonošem lotyšské výpravy v Riu, poukázal na to, že pořadatelé vůbec nezohlednili jeho připomínky k trati po testovacích závodech. "Řekl jsem jim čtyři měsíce před závodem, že je potřeba ji změnit, protože druhý dvojskok je příliš malý, ale neudělali nic. Tolik pádů nevypadá dobře. Já jsem dnes absolvoval čtyři velmi ošklivá kola. Snad bych to ani koly nenazval," rozčiloval se.

Situaci ještě zhoršoval vítr, který foukal pro jezdce nepříjemným směrem. Závod předčasně skončil také pro mistra světa Daudeta, který spadl při druhé ze tří rozjížděk své skupiny. Do třetí nastoupil, ale nedokončil ji. Po závodě uvedl, že má asi zlomený loket. "To je BMX, stát se může cokoliv. Je to smutné, ale jsem naživu a vrátím se," poznamenal.

Zřejmě nejdivočejší pád postihl Nizozemce Nieka Kimmanna, mistra světa z loňského roku. Ve druhé jízdě spadl tak tvrdě, že mu z kola upadlo kolo a prokulhal trať s poničeným strojem v ruce. Navzdory tomu díky umístěním v první a třetí jízdě postoupil.

Semifinálové rozjížďky a finále bikrosu, v němž už rozhoduje jediná jízda, jsou na programu v pátek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články