Hlavní obsah

Jeden z nejtalentovanějších jezdců míří do formule 1. Russella ulovil Williams

Jezdecká sestava Williamsu pro nadcházející sezónu se pomalu rýsuje. Britská stáj oznámila, že pro svůj monopost získala jednoho z nejtalentovanějších jezdců, dvacetiletého Georga Russella. Mladík, který je momentálně lídrem formule 2, si přestupem do formule 1 splnil velké přání.

Foto: Profimedia.cz

George Russell.

Článek

I když letošní šampionát ve formuli 1 ještě neskončil, týmy už postupně oznamují své jezdecké sestavy pro příští sezónu. Williams doposud neměl jasno a o tom, kdo usedne do jejich monopostů, se mohlo jen spekulovat. Nyní však britská stáj oznámila jméno prvního z pilotů.

Víceletou smlouvu podepsal Williams s jedním z největších talentů současnosti, Georgem Russellem. Poté, co loni britský mladík ovládl GP3, letos kraluje i ve formuli 2. V průběžném pořadí má dva závody před koncem šampionátu náskok sedmatřicet bodů na druhého Alexe Albona.

„Formule 1 byla mým celoživotním cílem, od té doby, co jsem v sedmi letech začal závodit,“ uvedl Russell na webu BBC. „Byla to dlouhá cesta. Najednou jsem ale tady a je to úžasné. Když jsem byl malý, sledoval jsem závody v televizi. Je neskutečné, že teď budu na roštu vedle jezdců, které obdivuji,“ rozplýval se dvacetiletý pilot.

„Je to pro mě obrovská čest stát se součástí prestiže a dědictví Williamsu. Už se nemůžu dočkat, až začnu,“ dodal Russell, který je členem juniorského programu Mercedesu. Kdo bude Russellovým parťákem, není jasné. Lance Stroll, který ve Williamsu jezdí letos, by měl zamířit do Force India a se Sergejem Sirotkinem není tým spokojený.

Reklama