Hlavní obsah

Formule 1, nebo formule 2. Kam zamíří po titulu syn legendárního Schumachera?

Praha

Titulem mistra Evropy ve formuli 3 získal Mick Schumacher také super licenci pro vstup do formule 1. A tak se není čemu divit, že fanoušci i odborníci velice horlivě spekulují, kam syn sedminásobného světového šampióna v příští sezóně zamíří. Devatenáctiletý talent by podle svých slov nejraději postupoval krok za krokem.

Foto: Anspach Uwe, ČTK

Mick Schumacher se stal mistrem Evropy ve formuli 3.

Článek

Jde ve šlépějích svého legendárního otce Michaela a slaví už své první velké úspěchy. Devatenáctiletý Mick Schumacher zdědil talent a po zisku titulu mistra Evropy ve formuli 3 se mu předvídá velká budoucnost. Už před časem šéf Ferrari Maurizio Arrivabene prohlásil, že má mladý Schumacher do jeho týmu dveře otevřené.

Šéf Mercedesu Toto Wolff nyní Micka Schumachera nemohl vynachválit a prohlásil, že má vše potřebné k tomu, aby se stal jednou velikánem motorsportu. Kam ale povedou další kroky tohoto šikovného Němce? Bude v příští sezóně jezdit ve formuli 2, nebo rovnou skočí do formule 1? Williams a Toro Rosso stále hledají ještě jednoho jezdce.

„Myslím, že na formuli 1 už jsem celkem připraven. Raději bych se chtěl ale posouvat krok za krokem. Chci mít větší praxi,“ uvedl Mick Schumacher na webu express.co.uk. „Vedeme diskuzi s několika týmy a snažíme se vymyslet tu nejlepší strategii pro příští rok. Je opravdu velice důležité udělat správné rozhodnutí.“

„Rozhodneme se během několika následujících týdnů. Každý jezdec má za cíl dostat se do formule 1, je to ta nejlepší kategorie, proto chce také co nejvíce zapůsobit,“ uzavřel Mick Schumacher, jehož mladší bratranec David, syn Ralfa, se stal nejlepším nováčkem německé série F4.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace