Hlavní obsah

Hamilton o titulu zatím nechce mluvit. Ferrari podle něj bude ještě bojovat

Austin/Praha

Už tuto neděli se může stát Lewis Hamilton popáté v kariéře světovým šampiónem. Stačí mu, aby ve Velké ceně USA získal o osm bodů více než jeho největší rival Sebastian Vettel. Hamilton ani jeho tým Mercedes však podle svých slov s touto možností ještě nepočítá a před Ferrari varuje.

Foto: Mike Segar, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

„Nikdo z našeho týmu neříká, jak by to bylo skvělé, kdybychom titul získali už tento nebo příští víkend. Nesoustředíme se na kdyby. Soustředíme se na to, abychom odvedli dobrý výkon. Ve hře je sto bodů, v životě ani v tak těsném šampionátu nesmíte být nikdy příliš spokojení sami se sebou,“ uvedl Hamilton na webu motorsport.com.

„Očekáváme, že se Ferrari tento víkend tvrdě vrátí do boje o titul,“ prohlásil dál třiatřicetiletý Brit. „Takže nesmíme v žádném směru polevit. Soustředím se na to, abych jezdil nejlépe, jak jsem během této sezóny jezdil, a abychom dostali auto tam, kam potřebujeme,“ vysvětloval jezdec Mercedesu.

To odborníci už Ferrari odepsali a hovoří o titulu Hamiltona jako o jasné záležitosti. Jak to vidí Ferrari a Sebastian Vettel, na kterého se po nepovedených závodech snesla vina kritiky, že Hamiltonovi svými chybami daroval titul na zlatém podnosu? „Víme, že naše situace nevypadá vůbec dobře, naší prací ale je pokusit se o nemožné,“ prohlásil Maurizio Arrivabene, šéf Ferrari.

„Myslím, že některé závody jsem měl zvládnout lépe,“ přiznal Vettel. „Jsme nyní ve velice složité situaci. Ale nemáme co ztratit, takže budeme bojovat,“ uzavřel čtyřnásobný světový šampión, který v průběžném pořadí šampionátu ztrácí na Hamiltona sedmašedesát bodů. V pořadí Poháru konstruktérů má Mercedes na Ferrari náskok osmasedmdesát bodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.