Hlavní obsah

Co ten idiot, proboha, dělal? zuřil Verstappen. Zkrat soupeře ho stál triumf, v depu si na něj vyšlápl

Sao Paulo/Praha

Velmi kontroverzní dohru měla Velká cena Brazílie formule jedna. Triumf slavil již jistý mistr světa Lewis Hamilton, jenže z prvenství se měl radovat nakonec druhý Nizozemec Max Verstappen, jemuž ale cestu za vítězstvím vzal náraz od okolo zpět jedoucího Estebana Ocona. Není divu, že Verstappen během závodu i po něm zuřil. Dokonce sáhl i k fyzickému násilí.

Foto: Sport.cz

Pohled na kolizi z kokpitu Estebana Ocona, vlevo Max Verstappen.

Článek
Fotogalerie

Verstappen se dostal ve 40. kole před Hamiltona a vypadalo to, že díky rychlejšímu vozu si dojede pro bezproblémové vítězství. Jenže plány mu překazil zkrat Ocona z Force India, který místo toho, aby nechal vedoucího Verstappena projet, se s ním pustil do souboje a vrazil do něj.

Pilot Red Bullu dostal hodiny a propadl se na druhé místo se ztrátou pěti sekund na Hamiltona. Verstappen poté i s poškozeným vozem dokázal soupeře dotahovat, ale nakonec do cíle dojel 1,5 sekundy za vítězem. Ocon za incident dostal desetisekundovou penalizaci.

Verstappen ještě na trati ukázal Oconovi prostředníček a po závodě si s ním šel kolizi vyříkat v depu a několikrát do něj strčil.

"Dneska jsme udělali všechno správně. A pak přijde ten idiot a vyřadí nás, když jede o kolo zpět," řekl Verstappen. "Byl za to potrestán, takže je jasné, kdo chyboval. Já byl potrestán tím, že jsem nevyhrál. Ale třeba za patnáct let se tomu zasmějeme..." dodal.

"Co si proboha Ocon myslel, že dělá? Jasně, jejich auto je na rovinkách rychlé, ale proč závodí s vedoucím jezdcem, když na to nemá rychlost, navíc byl za ním a vrazil do něj z vnitřku," přidal šéf Red Bullu Christian Horner.

Ocon byl stejně jako vedení Force India přesvědčený, že nic špatného neudělal. "Jel jsem za ním dvě kola a v obou jsem byl o dost rychlejší než on. A protože podle pravidel se můžu vrátit do závodu, i když jedu o kolo zpět, tak jsem to udělal," prohlásil Ocon.

"Maxovo chování po závodě mě překvapilo a musela dokonce zasáhnout FIA (Mezinárodní automobilová federace). Strčil do mě a chtěl mě praštit. To rozhodně není profesionální chování," nechápal francouzský pilot.

"Všichni jsme do sportu zažraní a bylo by zvláštní, kdybych mu šel potřást rukou," reagoval Verstappen. "Je mi jedno, co si o mně teď lidé myslí. Jsem vítěz. A když vás takhle připraví o výhru a ještě mají stupidní řeči, tak se mi to prostě nelíbí," prohlásil nakvašeně.

Reklama

Související témata: