Hlavní obsah

Kubica bude ve formuli 1 rezervním pilotem Alfy Romeo

Hinwil

Robertu Kubicovi se podařilo udržet ve formuli 1, i když nebude závodním pilotem. Stáj Alfa Romeo pětatřicetiletého Poláka angažovala jako rezervního jezdce pro tuto sezonu a jeho partner, petrochemický koncern Orlen, se stal jedním z hlavních sponzorů italského týmu.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Polák Robert Kubica bude ve formuli 1 rezervním pilotem Alfy Romeo.

Článek

Minulý rok Kubica absolvoval znovu v F1, po osmileté pauze a vážném zranění ruky jezdil za Williams. Nedařilo se mu však a o angažmá přišel. Ve středu představitelé Alfy Romeo oznámili, že zkušený Polák je novým rezervním jezdcem. Stálou dvojici tvoří Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi.

Právě v bývalém Sauberu před 14 lety Kubica ve formuli 1 začínal jako třetí jezdec. Nyní s ním do Alfy Romeo přijdou i peníze jeho sponzora Orlenu. Smlouva byla uzavřena na delší dobu a do nové sezony tým vstoupí i s novým názvem.

"Začínám novou kapitolu spojením s týmem Alfa Romeo Racing ORLEN. Má v mém srdci speciální místo a těším se na setkání s lidmi, které si z Hinwilu stále pamatuji," uvedl Kubica, jenž málem přišel o ruku při nehodě v rallye v roce 2011.

V minulé sezoně v kokpitu nejhorší stáje MS Williamsu získal jediný bod. Alfa Romeo skončila v Poháru konstruktérů o dvě příčky výše osmá s 57 body.

Reklama

Související témata: