Hlavní obsah

O osudu Briatoreho v anglickém fotbalu se nakonec nerozhodlo

PRAHA

Zůstane Flavio Briatore spolumajitelem fotbalového klubu Queens Park Rangeres, nebo bude muset odejít? Otázka, která měla být ve čtvrtek zodpovězena. Avšak vedení anglického ligového fotbalu se nakonec domluvilo, že rozhodnutí o Briatoreho osudu ještě odloží. „Chceme ještě počkat na vyjádření pana Briatoreho,“ uvedlo vedení v tiskovém prohlášení.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Bývalý šéf Renaultu Flavio Briatore

Článek

Jeden trest za druhým, i to možná čeká bývalého šéfa stáje Renault Flavia Briatoreho. V září byl devětapadesátiletý Ital potrestán Mezinárodní automobilovou federací FIA za to, že loni při Velké ceně Singapuru nechal havarovat svého jezdce a byl tak hlavním iniciátorem podvodu. Briatore tehdy přesvědčil Brazilce Nelsona Piqueta jr., aby úmyslně naboural a pomohl tím k vítězství týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi.

A nyní se nad Briatorem stahují mračna i v rámci jeho působení u fotbalového klubu Queens Park Rangers. Briatore je totiž spolumajitelem klubu a trest z formule 1 ohrožuje jeho pozici u QPR. Vedení anglického ligového fotbalu ve čtvrtek mělo posuzovat, zda nebylo porušeno pravidlo o bezúhonnosti majitelů klubů. A i když všechny zprávy nasvědčovaly tomu, že italský magnát bude vyhozen, nakonec bylo rozhodnutí o jeho osudu odloženo.

"Výkonný výbor provedl komplexní zhodnocení situace a převzal si doporučení od poradců. Po zvážení všech informací, které máme v tuto chvíli k dispozici, jsme se rozhodli, že ještě požádáme o vyjádření pana Briatoreho. Poté celou situaci vyhodnotíme a učiníme rozhodnutí," uvedlo ligové vedení v tiskovém prohlášení, které na svých webových stránkách zveřejnil britský deník The Times.

Flavio Briatore se spolumajitelem druholigového týmu Queens Park Rangers stal v červenci 2007. Klub tehdy koupil spolu s šéfem formule 1 Berniem Ecclestonem, podíl má navíc i indický boháč Lakšmí Mittal. Současně je Briatore také členem představenstva QPR.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články