Hlavní obsah

Za Vettelův defekt nemohla podle výrobce chybná pneumatika

MILÁN

Za brzký konec šampiona ve formuli 1 Sebastiana Vettela v nedělní Velké ceně Abú Zabí nemohla podle výrobce závada pneumatiky. Tento závěr zveřejnil ve středu jediný dodavatel gum pro mistrovství světa F1 po analýze svých expertů.

Foto: Jumana El Heloueh, Reuters

Sebastian Vettel (vlevo) vyjíždí po startu závodu v Abú Zabí z první zatáčky. Vzápětí přišel o tlak v pravé zadní pneumatice.

Článek

"Můžeme ujistit, že důvodem ztráty tlaku nebyla konstrukční vada," uvedl ředitel italského výrobce Pirelli Paul Hembery. Vettel v Abú Zabí s poškozenou pravou zadní pneumatikou vylétl z trati už po pár stovkách metrů závodu a poprvé v sezóně nedojel do cíle.

Kvůli poškozenému kolu ztratil německý pilot kontrolu nad vozem v nájezdu do druhé zatáčky. Dojel sice do depa stáje Red Bull, ale mechanici nebyli schopni vůz opravit. "I když toho z pneumatiky moc nezůstalo a byla úplně roztrhaná, pořád to bylo dost materiálu pro kompletní šetření," uvedl Hembery.

Podle něj byla na vině zřejmě nečistota nebo úlomky na trati. "I když k této teorii přímý důkaz chybí," dodal ředitel Pirelli.

Reklama

Související témata: