Hlavní obsah

McLaren získal talent od motokár, ve stejném věku jako Hamiltona

Tým formule 1 McLaren podepsal dlouhodobou smlouvu s talentovaným motokárovým závodníkem Ugem Ugochukwuem. Teprve třináctiletý Američan a aktuální juniorský mistr Evropy se stal členem úspěšné stáje ve stejném věku jako kdysi Lewis Hamilton a i jemu se předvídá velká budoucnost.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Šéf týmu formule 1 McLaren Andreas Seidl prozradil senzační novinku.

Článek

"Tato dohoda odráží naše snahy dál podporovat mladé naděje a zajišťovat jim jejich růst od základního jezdeckého programu po další rozvoj. Ugo je slibný talent s velkým potenciálem. I když je jeho kariéra stále na začátku, má všechny předpoklady k tomu, aby byl v tomto sportu úspěšný," uvedl na oficiálních stránkách F1 týmový šéf Andreas Seidl.

Tým z britského Wokingu, který už před časem označil Ugochukwua za "zjevení", vychoval v minulosti v rámci svého juniorského programu vedle sedminásobného mistra světa Hamiltona také Kevina Magnussena, Stoffela Vandoornea nebo Landa Norrise. Vedle loňského evropského juniorského titulu v motokárách, který rodák z New Yorku získal o pět bodů před Britem Arvidem Lindbladem, sbíral Ugochukwu v minulosti taktéž různá ocenění v domovských USA.

Foto: Pool, Reuters

Lakování vozů formule 1 Haas v ruských barvách vzbudilo pozornost Světové antidopingové agentury WADA, která zakázala ruským sportovcům startovat na světových soutěžích pod vlastní vlajkou.

"Je mi proto ctí, že jsem mohl už takto brzy podepsat kontrakt s týmem, jako je McLaren. Mít jeho podporu je fantastické a je to něco, o čem každý mladý jezdec sní. Teď se budu soustředit na svůj další jezdecký rozvoj, takže věřím, že spolupráce s McLarenem mi pomůže jak na trati, tak mimo ní," uvedl Ugochukwu.

Reklama

Související témata: