Hlavní obsah

FANTASY: V Rakousku zvítězí mercedesy před redbully!

Spielberg

Po dramatickém závodě v Kanadě, kde poprvé v letošní sezóně nevyhrál pilot stáje Mercedes, ale Daniel Ricciardo z Red Bullu, se MS formule 1 přesouvá do Rakouska. Na území našich sousedů se královna motosportu objeví poprvé po dlouhých jedenácti letech. A lze očekávat, že v Rakousku se výsledkově vše vrátí do starých kolejí. Zvítězí Mercedesy před Red Bully!

Lewis Hamilton je kapitánem našeho týmu.

Článek

Lewis Hamilton kvůli technickým problémům nedokončil Velkou cenu Kanady. Je to již podruhé, co musel odstoupit ze závodu. Poprvé se tak stalo v úvodním podniku v Austrálii. Britskému jezdci se tak opět zkomplikovala cesta k titulu mistra světa. Na svého kolegu, Nica Rosberga, který dojel v Montrealu druhý, ztrácí 22 bodů.

„Dvakrát jsem nedokončil závod, což není ideální, ale takové je závodění, a ještě je před námi velmi dlouhá cesta. Bude třeba dalších čtyřech vítězství, abych smazal tento rozdíl, a já udělám vše proto, abych jich dosáhl. V autě se cítím dobře a pokusím se tento víkend získat maximum bodů".

Zopakuje Daniel Ricciardo úspěch z Kanady

Daniel Ricciardo na Velkou cenu Kanady do smrti nezapomene. V závěru závodu využil technických problémů Mercedesu, předjel vedoucího Rosberga a na své konto si připsal první vítězství ve formuli 1. Věčně usměvavý jezdec se v celkovém pořadí nachází na třetím místě za oběma mercedesy a před svým stájovým kolegou Sebastianem Vettelem.

„Je skvělé vrátit se do domova Red Bullu po tak skvělém víkendu v Kanadě," prohlásil Ricciardo. Je to krátký okruh a ani tu není moc zatáček, ale i tak je velmi dobrý." Vettel dodával: „Jsem velmi rád, že se zde bude závodit. Tento okruh je opravdu velmi pěkný, je to krátký okruh s pár zatáčkami, ale je velmi náročný."

Zajímavosti Velké ceny Rakouska

Velká cena Rakouska se jede na 71 kol. Jeden okruh měří 4326 metrů. Celková délka tratě je 307,02 kilometrů. Okruh se skládá ze čtyř rovinek a pouze devíti začátek. Nejdelší rovinka měří 950 metrů. Průměrná rychlost jezdce se pohybuje kolem 224 km/h.

Předpokládaná maximální rychlost může dosáhnout až 315 km/h. Nejvíce vítězství zde zaznamenal legendární Alain Prost, který zde zvítězil třikrát. Nejrychlejší kolo trati drží Michael Schumacher (1:08.337), který zde v roce 2003 vyhrál poslední závod před Kimi Räikkönenem a Rubensem Barrichellem. Z aktivních jezdců na rakouské trati závodila ve formuli 1 jen čtveřice - Fernando Alonso, Jenson Button, Felipe Massa a Kimi Räikkönen.

Reklama

Související témata: