Hlavní obsah

Místo tréninku si šel zahrát tenis. Alonsovi opět selhal motor, z vozu se začalo kouřit

Problémy McLarenu už lezou Fernandu Alonsovi pořádně na nervy. Před pár dny dal týmu ultimátum, že pokud mu nepřipraví lepší vůz, skončí. Jeho vyhrůžku si však stáj k srdci nejspíš nevzala, neboť hned při prvním pátečním tréninku na Velkou cenu Španělska mu selhal po chvíli motor. A tak vzal raketu a šel si zahrát tenis.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Takovou sezónu rozhodně nečekal. Fernando Alonso už je hodně naštvaný na svůj tým McLaren. Letos se zatím uskutečnily čtyři závody mistrovství světa formule 1, ani jeden však pětatřicetiletý Španěl nedokončil. Do toho zatím posledního, před čtrnácti dny v Rusku, ani neodstartoval. A tak není divu, že dal Mclarenu ultimátum, pokud mu do podzimu nepřipraví silnější vůz, se kterým by příští rok mohl vyhrávat, odejde.

Jak to ale vypadá, pro stáj to bude hodně těžký úkol, neboť hned v prvním pátečním tréninku na nedělní Velkou cenu Španělska, selhal už v prvním kole Alonsovi motor. Zablokovala se mu zadní kola, z vozu se začalo kouřit a z trati ho musel odstranit jeřáb. A tak se dvojnásobný světový šampión rozhodl, že si zahraje se svým fyzioterapeutem tenis.

„Motor hned v první zatáčce selhal, proto budu chybět v prvním tréninku. Je mi líto fanoušků,“ řekl médiím naštvaný Alonso. „Doufám, že druhý trénink odjezdím,“ dodal po návratu z kurtu do paddocku domácí pilot.

Reklama