Hlavní obsah

Češi jsou po prvním dnu Šestidenní osmí, vedou USA

Viňa del Mar

Čeští reprezentanti se po prvním dnu endurové Šestidenní v Chile drží na osmém místě. Čtveřice Jaromír Romančík, Patrik Markvart, Jiří Hádek a Kryštof Kouble ztrácí v boji o Světovou trofej na nejrychlejší Američany 4:15 minuty.

Foto: Sport.cz

Český Trophy Team pro Šestidenní v Chile. Zleva: Patrik Markvart, Kryštof Kouble, manažer Jiří Pošík, Jaromír Romančík a Jiří Hádek.

Článek

Nejlepšího času dnes dosáhl Kouble, který obsadil v absolutním pořadí 20. místo. Do celkových výsledků se nezapočítával Hádkův výkon. Oproti minulému ročníku se totiž stejně jako dříve škrtá nejhorší výsledek.

"S klukama jsme dorazili všichni v pořádku do depa. Sedřený loket se sice najde, ale to nás nezastaví," uvedl spokojený Kouble na facebooku.

"První den mi vyšel neskutečně, od úvodního testu jsem měl radost z jízdy. Až na první test v druhém kole, kde jsem hledal kaktus," doplnil Kouble a poukázal na svůj pád, při kterém se odřel. "Jedeme dál, před námi je dlouhá cesta," dodal.

Romančík až tak nadšený nebyl, ocenil ale výkon Koubleho. "My ostatní jsme trochu chybovali. Já hlavně v prvním kole. Jsme ale celí, motorky nám jedou a čekají nás další dny," řekl Romančík.

Šestidenní, mezinárodní endurové závody ve Viňa del Mar (Chile) - 1. den:
Světová trofej:
1. USA (Sipes, Robert, Baylor, Bell) 2:45:10,30
2. Austrálie -4,14
3. Španělsko -1:07,60,
...8. Česko (Markvart, Kouble, Hádek, Romančík) -4:15,77.

Reklama