Hlavní obsah

Prokletí Buggyry v Le Mans pokračuje

Praha

Ani digitální šampionát v trucích neprolomil prokletí týmu Buggyra ve francouzském Le Mans. Téo Calvet kvůli penalizaci přišel o vítězství v závodě, Adam Lacko a Aliyyah Kolocová bojovali s technickými problémy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva mistr Evropy z roku 2017 Adam Lacko a dvojnásobný evropský šampion z let 2008 a 2009 v závodech tahačů David Vršecký.

Článek

Zakletý okruh. Po strašlivé nehodě Davida Vršeckého v roce 2011 a Lackově definitivní ztrátě obhajoby titulu evropského šampiona v roce 2018 se týmu Buggyra Zero Mileage Racing nedařilo ani při virtuálním truckovém klání o uplynulém víkendu. Přitom se už zdálo, že prokletí bylo prolomeno. Ve druhém závodě protnul na prvním místě cílovou pásku talentovaný Téo Calvet před dotírajícím Norbertem Kissem.

„Jsem nadšený! Už po několikáté se mi podařilo dojet před zákeřným Kissem. Je to ještě o kus lepší, že se mi podařilo vyhrát, ač na virtuální, ale domácí francouzské půdě!" neskrýval nadšení mladý pilot Buggyry.

Adam Lacko má za sebou nejdelší závodní pauzu v kariéře. Už ho svrbí ruce

sport.cz, Buggyra Racing

Avšak neradoval se dlouho. Po dojetí přišla od ředitelství závodu 30sekundová penalizace za kontakt s jiným jezdcem a Calvet se rázem ocitl až na 4. pozici.

Když se ztratí připojení...

Problémy se nevyhnuly ani dvojici Adam Lacko a Aliyyah Kolocová. V nadějně rozjetém prvním závodě došlo k technickým potížím a oba doslova vypadli ze závodu. Důvodem byla ztráta internetového připojení. I když se Adam pokoušel do závodu vrátit, aby bojoval aspoň o 8. místo zaručující start do druhého závodu z první pozice, bylo jeho snažení neúspěšné.

Lacko si přes všechny komplikace našel pozitiva. „Po mém návratu do závodu jsem měl možnost jet za Kissem a Lenzem a okoukat od nich jejich styl jízdy. Bylo vidět, že si nedělají hlavu a značně si zkracují trať v zatáčkách. Já jsem se vždy snažil jezdit poctivě, a to je asi důvod, proč jsem je nikdy nemohl dohnat..."

Klady našla i jediná truckerka ve startovním poli. „Podařilo se mi dvakrát porazit Adama! Poprvé v kvalifikaci, kdy jsem byla skoro o dvě sekundy rychlejší, a podruhé v posledním závodě, kdy jsem dojela o dvě pozice výše než Adam," cení si Aliyyah.

Již za 14 dní čeká jezdce poslední podnik FIA ETRC digital na virtuální trati španělské Jaramy, kde bude Calvet útočit na celkovou 3. pozici v hodnocení šampionátu. Opět bude možné závod sledovat na televizním kanálu Sport 5 nebo na internetu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články