Hlavní obsah

Automobilový jezdec Doubek vyhrál úvodní závody evropského seriálu NASCAR

Valencie/Praha

Automobilový jezdec Martin Doubek o víkendu vyhrál ve Valencii úvodní dva závody evropského okruhového seriálu NASCAR a poprvé v kariéře se dostal do čela průběžného pořadí kategorie. Šestadvacetiletý pilot prožil ve Španělsku jeden z nejvydařenějších závodních víkendů, vedle hlavních jízd ovládl i kvalifikaci.

Foto: @NASCARCZ1, Twitter

Automobilový jezdec Martin Doubek.

Článek

"Jsme velmi šťastní. Auto bylo perfektní od pátečních volných tréninků, našli jsme dobré nastavení a nakonec bylo i docela snadné ve Valencii dvakrát vyhrát," uvedl Doubek a ocenil i pomoc týmového kolegy Lorise Hezemanse z Nizozemska, který uspěl ve druhé kategorii seriálu. Zatímco Doubek byl dvakrát první v EuroNASCAR 2, Hezemans stejně opanoval EuroNASCAR PRO.

"Je to teprve začátek sezony, ale věřím, že budeme bojovat o titul," uvedl Doubek, jemuž se podobný double povedl podruhé v kariéře. Loni dvakrát vyhrál v belgickém Zolderu.

Druhým dílem šampionátu "NASCAR Whelen Euro Series" je momentálně Most, kde by se mělo jet v polovině června. Pořadatelé však řeší s promotérem s ohledem na pandemickou situaci v Česku možnou změnu termínu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint