Hlavní obsah

Rallye zasáhla smrt. Ve škodovce zemřel navigátor

Condroz-Huy/Praha

Slzy a smutek ve světě rallye a motoristického sportu. Během Rallye du Condroz-Huy, jež je součástí belgického šampionátu, totiž po nehodě zemřel dvaapadesátiletý navigátor Rik Vanlessen. Pilot Škody Fabia R5 Steve Matterne ztratil v plné rychlosti kontrolu nad vozem a naboural do sloupu elektrického vedení. Sám skončil v nemocnici, ale neměl by být v ohrožení života. Jeho spolujezdci však nepomohla ani okamžitá první pomoc.

Foto: Sport.cz

Během Rallye du Condroz-Huy, jež je součástí belgického šampionátu, po nehodě zemřel dvaapadesátiletý navigátor Rik Vanlessen.

Článek

Ke karambolu došlo během šesté rychlostní zkoušky a záchranáři dlouho bojovali o život závodníka, nakonec však oživovací pokusy skončily neúspěchem. Pilot vozu byl s poraněným krkem převezen do nemocnice. Vedení rallye vyjádřilo soustrast všem pozůstalým. Zároveň zdůraznilo, že jde o první vážnou nehodu v belgickém šampionátu od roku 2012.

Závod po tragické nehodě pokračoval, ale některé posádky se rozhodly odstoupit. V rallye nepokračoval třeba Kris Princen, již jistý vítěz belgického šampionátu. Závod nakonec vyhrál v konkurenci osmnácti fabií Stéphane Lefebvre v citroënu. Hvězdný Brit Kris Meeke odstoupil ze závodu ještě před nehodou kvůli poruše svého vozu.

Reklama

Související témata: