Hlavní obsah

Německá rallye se letos neuskuteční, v Itálii se pojede jindy

Praha

Německá rallye se letos neuskuteční. Organizátoři zrušili říjnový závod mistrovství světa kvůli pandemii koronaviru, protože od místních úřadů nezískali povolení k pořádání tradiční akce. Promotér šampionátu dnes zároveň oznámil, že se změnil termín Italské rallye, která se pojede od 8. do 11. října.

Foto: Sport.cz

Německá rallye se letos neuskuteční (ilustrační foto)

Článek

Německá rallye se měla konat v polovině října, ve spolkové zemi Sársko je však až do konce října zakázáno pořádat akce pro větší počet diváků. Pořadatelé automobilové soutěže podle agentury SID řešili, jak pro fanoušky uzavřít vojenský výcvikový prostor Baumholder, kde se jedou populární rychlostní zkoušky, příslušné úřady jim ale neudělily povolení.

"Několik týdnů jsme konstruktivně spolupracovali se všemi úřady, ale bohužel oficiální požadavky neumožňují pořádaní rallye," uvedl ředitel rallye Thomas Voss s tím, že organizátoři nebyli schopni splnit podmínku maximálního počtu 350 přítomných osob. Navíc Baumholder má kolem dokola 80 kilometrů a pořadatelé by nedokázili areál zajistit tak, aby se do něj někdo nepovolaný nedostal.

Kalendář má sedm závodů

Italská rallye se měla konat na přelomu října a listopadu, ale 1. listopadu se v Imole pojede závod formule 1. I s ohledem na zrušenou Německou rallye se italští organizátoři dohodli s promotérem a Mezinárodní automobilovou federací na posunu termínu.

Kalendář rallyeového MS má aktuálně sedm závodů. Před koronavirovou krizí jelo v Monte Carlu, Švédsku a Mexiku, opět se má začít závodit na začátku září v Estonsku. Následně se pojede v Turecku, Itálii a Belgii.

Reklama

Související témata: