Hlavní obsah

Čistý amatérismus, selhání! Manažer nakažené Češky se pustil do olympijského výboru

Tokio

Přes veškeré citelné zklamání ze zmařeného sportovního snu se Markéta Nausch Sluková snažila po potvrzení svého pozitivního testu v dějišti olympiády volit diplomatická slova. To šéf agentury Sport Invest Marketing, která české plážové volejbalistky zastupuje, David Trávníček, se zostra pustil do Českého olympijského výboru za to, že dopustil šíření nákazy mezi olympioniky.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Nausch Sluková byla pozitivně testována na koronavirus

Článek

Jeden lékař, jeden trenér a čtyři sportovci. Taková je dosavadní bilance nakažených ze 42 pasažérů speciálu na ose Praha–Tokio.

Příběh Slukové je o to smutnější, že právě kvůli olympiádě si protahovala kariéru po boku Barbory Hermannové, jinak už se chtěla věnovat rodinným radostem.

„Jsem ohromně zklamaný ze situace celého týmu, jehož pětileté úsilí a dřina nyní vyzněly do prázdna," prohlásil Trávníček.

„Je pro mě absolutně nepochopitelné, jakým způsobem k samotné nákaze došlo. Celý beachvolejbalový tým udělal v minulém roce spoustu kroků, aby se nákaze vyhnul. Dařilo se to za cenu omezení, ústupků a kompromisů ve sportovní přípravě i osobním životě," uvedl šéf agentury na adresu Slukové s Hermannovou.

Po celou dobu letu budeme mít roušku, říkají před cestou do Tokia čeští atletiVideo: Sport.cz

„Také jsme při partnerských a mediálních povinnostech pracovali ve speciálním režimu tak, abychom žádným způsobem neohrozili zdraví děvčat a jejich sportovní sny. Stejně na tom samozřejmě byli další sportovci, jejichž hlavním cílem byl start na olympijských hrách. O to je smutnější, že zásadní selhání přišlo v pomyslné cílové rovince," zkritizoval ČOV.

Na palubě letounu byl neočkovaný doktor Vlastimil Voráček, navíc část pasažérů během letu neměla nasazen respirátory, což potvrzovaly i fotografie pořízené na palubě.

„Neskutečně podceněná logistika sportovců do Tokia je v našich očích čistým amatérismem, selhání toho, kdo měl na starosti výpravu charterového letu, ne lidí na palubě. V letu z 16. července pod organizační hlavičkou ČOV očividně neexistovala jakákoliv standardní protiepidemická opatření na letišti i během letu samotného, celá situace vyústila v množství pozitivních případů mezi sportovci i samotnými funkcionáři ČOV," zlobí se manažer agentury, která zastupuje například i Ester Ledeckou nebo Martinu Sáblíkovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

„V praxi má ČOV vedle ochrany olympijské symboliky jediný úkol, dostat zdravé sportovce na místo konání olympiády, kde mají zúročit letité snažení a dostat možnost hrdě reprezentovat Česko," napsal v prohlášení Trávníček.

„Místo toho vznikla situace, ve které vedle mnoha zničených sportovních snů bere za své také dobrá mezinárodní pověst českého sportu jako celku," doplnil Trávníček a nepřímo naznačil, že by podle něj měl olympijský výbor projít reformou: „Ve světle současného skandálu se opět otevírá otázka funkčnosti současné podoby ČOV a jeho fungování do budoucna."

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama

Související témata: