Hlavní obsah

Na OH v Tokiu se představí šest nových sportů

Rio de Janeiro

Hned o šest sportů se rozroste olympijský program na příštích hrách v Tokiu. Do programu se vrátí mužský baseball a ženský softball, premiérově se představí surfing, sportovní lezení, karate a skateboarding.

Foto: Brad Penner, Reuters

Baseball je nesmírně populární převážně v USA. Na snímku Mark Teixeira z New Yorku Yankees v derby proti New York Mets.

Článek

Sporty jsou zatím přijaty jen do programu her v Tokiu, kam je navrhli japonští organizátoři. Mezinárodní olympijský výbor se tak snaží vyjít vstříc potenciálním hostitelům her a zároveň k olympiádě přilákat i mladé fanoušky. Proto by se soutěže ve skateboardingu a lezení měly konat v centru města.

„Chceme sport přiblížit mladým. A s tolika možnostmi, které mají, nemůžeme čekat, že přijdou sami za námi. Musíme jim jít naproti," prohlásil předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach. Zejména ve sportovním lezení by mohla přibýt medailová naděje i Česku, do světové špičky totiž patří třiadvacetiletý Adam Ondra.

Počet účastníků her naroste o 474 sportovců, místa ale nebudou ubrána jiným sportům. Podoba programu stávajících 28 olympijských sportů bude finalizována na zasedání výkonného výboru MOV příští rok.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články