Hlavní obsah

Na vyhlášení chodila jako doprovod, teď může převzít trofej. Česká esa chystají překvapení

Karlovy Vary

Na vyhlášení ankety Atlet roku nebude oštěpařka Nikola Ogrodníková žádným nováčkem, byť se do elitní desítky dostala premiérově. „Těším se, že tentokrát poprvé nepůjdu já jako doprovod, ale naopak Víťa bude můj doprovod,“ usmívá se partnerka oštěpaře Vítězslava Veselého, bývalého mistra světa a olympijského medailisty.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Oštěpařka Nikola Ogrodníková si při víkendovém setkání olympijského Top Teamu v Karlových Varech vyzkoušela i stolní tenis.

Článek

Díky životní sezoně, v níž dosáhla na evropské stříbro i vítězství na mítinku Diamantové ligy v Lausanne, patří mezi favoritky ankety, která jistě pozná nového vítěze. Z posledních jedenácti ročníků jich totiž devět ovládla Barbora Špotáková a dva Zuzana Hejnová, které v letošní desítce chybějí.

Jestli si 28letá oštěpařka dojde pro trofej, bude jasné až v sobotu večer, ale na pódiu se určitě objeví. S dalšími českými medailistkami z evropského šampionátu v Berlíně, vytrvalkyní Evou Vrabcovou a chodkyní Anežkou Drahotovou, totiž piluje pěvecké a taneční číslo. „Snad si neutrhneme ostudu, s choreografií jsme ještě trochu bojovaly,“ přiznává.

Se Špotákovou na Kanárech

Vyhlášení bude pro Ogrodníkovou příjemným ohlédnutím za letošní sezonou, na soustředění v Harrachově už ale začala budovat formu na příští rok. „Ještě bych tak dva týdny volna potřebovala. Přece jen, když člověk přijede na týden domů do Ostravy, každý ho chce vidět, tak jsem lítala po návštěvách a moc si neodpočinula,“ připouští.

Po sezoně, v níž se etablovala mezi světovou oštěpařskou elitou, pochopitelně neměla důvod přípravu překopávat, dvou změn ale dozná. Po mateřské pauze se k tréninku vrací světová rekordmanka Barbora Špotáková, a tak se obě svěřenkyně Rudolfa Černého minimálně občas na tréninku potkají.

„V Harrachově ještě Barča nebyla, ale teď na soustředění na Kanárech už budeme obě,“ hlásí Ogrodníková, která nově bude mít dva kouče. Zatímco loni ji vedl Veselý a letos Černý, teď bude mít v kolonce trenér zapsané oba.

Kdo by se měl stát Atletem roku 2018?
Anežka Drahotová (stříbrná na ME v chůzi na 20 km)
7,1 %
Pavel Maslák (halový mistr světa na 400 m)
9,8 %
Nikola Ogrodníková (vicemistryně Evropy v oštěpu)
52,3 %
Tomáš Staněk (bronzový na halovém MS v kouli)
8 %
Eva Vrabcová Nývltová (bronzová na ME v maratonu)
22,8 %
Celkem hlasovalo 820 čtenářů.

Reklama

Související témata: