Hlavní obsah

Obrovské štěstí olympijského vítěze! Přežil hrozivě vyhlížející nehodu

Nairobi/Praha

Dvojnásobný olympijský vítěz David Rudisha může hovořit o obrovském štěstí v neštěstí. V sobotu v noci totiž se svým SUV havaroval na dálnici Nairobi-Kisumu poté, co mu praskla pneumatika a došlo ke střetu jeho vozidla s autobusem. Hrozivě vyhlížející nehodu ale keňský světový rekordman na 800 metrů přežil, vyvázl dokonce bez vážnějšího zranění.

Foto: www.iaaf.org

Keňský půlkař David Rudisha (vpravo). (archivní foto)

Článek

Ke kolizi došlo v sobotu kolem 22:30 místního času, když se třicetiletý Rudisha vracel do svého domu v Kilgoris, které se nachází v západní Keni.

„Rudisha byl převezen do nemocnice, kde lékaři zjistili, že neutrpěl žádné zlomeniny. Byl tedy propuštěn domů," uvedl pro BBC Sport šéf místní policie Walter Abondo. Policie také potvrdila, že při nehodě nedošlo k žádnému úmrtí. Její účastníci tak mohou hovořit o velkém štěstí.

„Jsem v pořádku a bez zranění! Děkuji za vaše modlitby," napsal třicetiletý zlatý medailista z olympijských her v Londýně i Riu na svůj Twitter v příspěvku, v němž za velké štěstí poděkoval i „všemohoucímu Bohu za dar života".

Keňský světový rekordman se musel nedávno vyrovnat se smutnou událostí, když zemřel jeho otec, olympijský medailista z roku 1968, Daniel Rudisha.

David Rudisha nezávodil od května 2017 kvůli opakovaným zraněním kolene a zad. Podle dostupných zpráv již začal s lehkým tréninkem a plánuje zaútočit na obhajobu zlaté olympijské medaile příští rok v Tokiu. Keňan také dostal divokou kartu na světový atletický šampionát konaný příští měsíc v Dauhá.

Reklama