Hlavní obsah

Pořadatelé Odložilova memoriálu počítají se stovkou atletů

Pořadatelé Memoriálu Josefa Odložila upravili program mítinku, který je naplánovaný na 8. června. Po dalším uvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru se může tradičních atletických závodů na pražské Julisce zúčastnit sto lidí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková bude jednou z hvězd Odložilova memoriálu.

Článek

Závodníci se budou na stadionu střídat. "Atleti okamžitě po skončení disciplíny odejdou ze stadionu a budou v jiných prostorách. Ti, co se budou připravovat, se připravují na jiném stadionu, na tom rozcvičovacím za Juliskou," řekl České televizi ředitel závodu Miroslav Ševčík.

V programu jsou i dva závody na středních tratích, kde soupeři poběží v těsném kontaktu. "Podle konzultací by toto mělo být možné, zvláště pak toho 8. června," uvedl Ševčík. Jedním z těchto závodů bude běh na 1500 metrů, v němž Odložil získal stříbro na olympijských hrách v Tokiu 1964.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkář Petr Svoboda při Memoriálu Josefa Odložila v Praze.

Pořadatelé chtějí na start přilákat domácí špičku. Házet oštěpem by mohli Jakub Vadlejch, Barbora Špotáková nebo Nikola Ogrodníková, podle ČT není vyloučena ani účast překážkáře Petra Svobody nebo koulařského rekordmana Tomáše Staňka.

"Na Odložilovi se mi vždycky dařilo, je to můj domácí stadion, většinou jsem tady hodil hodně daleko. Je skvělé, že tyhle závody půjdou uskutečnit. Máme nějakou soutěž, ke které směřovat formu, a o tom to je," prohlásil Vadlejch, oštěpařský vicemistr světa z roku 2017.

Reklama