Hlavní obsah

Na Ostravské laťce budou skákat také Janků, Těrešin a Laláková

OSTRAVA

Pátý ročník výškařského mítinku Ostravská laťka ozdobí také Tomáš Janků s Barborou Lalákovou. Vedle obou českých reprezentantů pořadatelé na poslední chvíli získali pro čtvrteční závod také halového vicemistra světa z roku 2006 Rusa Andreje Těrešina, který se pyšní osobním maximem 236 centimetrů.

Článek

Česká elita se v Ostravě sejde kompletní. Už dříve potvrdili start Svatoslav Ton s Jaroslavem Bábou a Ivou Strakovou. Schází jen Romana Dubnová, která pro vážné zranění kotníku musí vynechat halovou sezonu. "Jsme opravdu rádi, že se nám podařilo sehnat to nejlepší, co na naší scéně momentálně může skákat. Díky tomu bude mít Ostravská laťka výbornou sportovní úroveň," uvedl Oldřich Zvolánek z organizačního výboru.

Po dlouhé závodní pauze se chystá závodit Laláková, která kvůli zranění achilovky osm měsíců neskákala a přišla i o start na olympiádě v Pekingu. "Podle trenéra je po zimní přípravě ve skvělé formě," podotkl Zvolánek.

Mítink začíná v Bonver Aréně, domovské hale basketbalistů Nové huti, soutěží žen ve čtvrtek v 16:30. Po nich přijdou na řadu muži.

Reklama

Související témata: